xcounter
#

Окупанти вирішили більше не використовувати "Раптори" для рейдів на Зміїний

17605
Рашисти на човнах типу БК-10, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашисти на човнах типу БК-10, ілюстративне фото з відкритих джерел

Для "рейдів" на острів, де уже стоїть до 30 одиниць техніки, росіяни обрали "живучіший" транспорт

Сьогодні ВМС України у своєму повідомленні відзначили, що рашисти тактику блокади наших морських портів, зокрема – почали нарощувати свою присутність на острові Зміїний

Одразу з декількох власних джерел Defense Express стало відомо, що ж за техніку та озброєння окупанти почали стягувати на Зміїний. Зокрема є дані, що якщо на 3 червня росіяни мали на Зміїному 22 одиниці техніки та озброєння, то на даний момент – уже 29 одиниць (тобто стало на 7 більше).

Читайте також: Росіяни перекидають на Зміїний "Гради" і "Торнадо-Г", що можуть стріляти по суднам із зерном
Окупанти на острові Зміїний в прицілі нашого Bayraktar TB2, зображення ілюстративне

Зараз в розпорядженні окупантів на острові є три РСЗВ «Град», два зенітно-ракетні комплекси "Тор" з транспортно-заряджальною машиною, чотири комплекси ППО "Панцирь-С1" також з транспортно-заряджальною машиною. Ще 10 одиниць техніки закриті маскувальною сіткою.

Але мабуть найцікавішою є наступна деталь, що стала нам відома – для підвозу та ротації особового складу на Зміїний орки замість десантно-штурмових катерів типу "Раптор" окупанти почали використовувати човни типу БК-10.

Зліва - десантно-штурмовий катер рашистів проекту БК-16 "Раптор", зправа - штурмовий човен проекту БК-10, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Човни типу БК-10 мають довжину корпусу всього 10 метрів, але можуть брати на борт до 16 рашистів. Тому можуть бути значно "живучішою" ціллю для наших Bayraktar TB2, аніж катери "Раптор" з довжиною корпусу 16 метрів, що дозволяє брати на борт до 20 осіб десанту.

Тим більш, що росіяни в Чорному морі мають лише 15 десантних катерів усього типу. І схоже, що ворог вирішив "зекономити" такі плавзасоби для "важливіших" завдань. Наприклад – проходження ремонту в акваторії тимчасово окупованого Севастополя.

Десантний катер ВМФ РФ проекту 21820 "Дюгонь" в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, схоже – після невдалого рейду до острова Зміїний, фото – "Крым.Реалии", дата публікації – 28 травня 2022 року
Читайте також: Окупанти готують десант, щоб "закрити" вихід із Миколаївського порту