xcounter
#

Оборонне відомство РФ уклало контракт на поставку нових систем ППО

1333
ЗРК С-400 "Тріумф"
ЗРК С-400 "Тріумф"

Концерн "Алмаз-Антей" має поставити Міноборони РФ до 2023 року комплекси С-400 "Тріумф" та С-350 "Вітязь"

Міністерство оборони РФ уклало контракт з Концерном "Алмаз-Антей" на постачання до 2023 року трьох полкових комплектів систем протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" та чотирьох комплектів С-350 "Вітязь".

Нагадаємо, у березні 2020 року концерн заявив, що достроково передав Міноборони ЗРК С-400 Тріумф Міноборони Росії. Передача відбувалася на території полігону "Капустін Яр" в Астраханський області. При цьому відомо, що державні випробування ЗРС С-350 "Витязь" були завершені у минулому році.

Читайте також: Росія втрачає покупця ЗРК С-400

У травні 2020 року газета «Ізвестія» з посиланням на власні джерела в ОПК РФ повідомила, що Міноборони узгодило терміни закупівлі новітніх зенітних ракетних комплексів С-350 "Витязь". До 2027 року війська будуть отримувати не менше двох дивізійних комплектів ЗРК щорічно. При цьому джерела відмовилися відповісти, коли точно розпочнуться поставки.

ЗРК С-350 "Вітязь"

Мобільна багатоканальна зенітна ракетна система середньої дальності С-350 "Витязь" призначена для захисту державних, промислових, військових об'єктів і угруповань військ від ударів сучасних і перспективних засобів повітряного нападу. Система здатна знищувати повітряні цілі на дальностях понад 120 км і на висотах - більше 30 км. Час приведення комплексу в бойову готовність з маршу не перевищує 5 хвилин.

ЗРК С-400 "Тріумф"

С-400 - система ППО дальньої дії. Призначена для ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії. Система здатна на дальності до 400 км вражати аеродинамічні цілі, а також на дальності до 60 км - балістичні цілі, що летять зі швидкостями до 4,8 км / с на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів.

Читайте також: "Пригоди" росіян в Сирії або як "Армата" та "Пєрєсвєт" "бойовий досвід" набували