xcounter
#

Новини з півдня України: звільнені території та сотні одиниць знищеної техніки армії РФ – просування триває

6060
Постріл з САУ, фото ілюстративне
Постріл з САУ, фото ілюстративне

В ОК "Південь" актуалізували інформацію щодо бойових дій на південному напрямку

Українські військові під час бойових дій на півдні України звільнили щонайменше п’ять населених пунктів та знищили сотні одиниць озброєння та військової техніки російської окупаційної армії. Про це в ефірі "Медіацентр України – Укрінформ" повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Наші успіхи протягом останніх двох тижнів досить переконливі, ми просунулися на різних ділянках від чотирьох до кількох десятків кілометрів, маємо звільнену площу близько 500 кв. км", – зазначає Гуменюк.

Читайте також: HIMARS разом з авіацією ПС ЗСУ методично знищують армію РФ, "арта" поцілила у РЛС "Зоопарк-1" – ОК "Південь"
deepstate мапа
Мапа Deepstate станом на ранок 12 вересня

Зокрема підтверджується звільнення таких населених пунктів, як Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка, водночас Гуменюк зауважує, що тривають обстріли цих територій, а частина з них була замінована ворогом.

Крім того, відзначається, що за два тижні на південному напрямку українські воїни "демілітаризували" понад 1800 окупантів, 500 одиниць автомобільної та броньованої техніки, 122 танки, 2 літаки та 2 гелікоптери, а також близько 10 крилатих ракет.

Водночас у черговому зведенні ОК "Південь" станом на 13:00 12 вересня відзначається, що у результаті нічних боїв було знищено 10 окупантів, один Т-72, одну САУ та один автомобіль. Крім того, уражено чергові понтонні переправи через Дніпро та Інгулець.

Читайте також: Бійці ЗСУ "винесли" ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)