xcounter
#

"Нептун" і "Козак" на причалах: Одеса готується приймати парад Військово-Морських Сил

2639
В Одесі "Нептун" - на старому шасі КРАЗ
В Одесі "Нептун" - на старому шасі КРАЗ

Окрім урочистого проходу кораблів нашого флоту й країн-партнерів, має відбутись також статична демонстрація озброєння ВМС України

Сьогодні Україна відзначає 30-річчя своєї Незалежності. Окрім столичного Хрещатику, одним із осередків святкувань стане Морський вокзал Одеси, біля якого відбудеться морський парад і також демонстрація озброєння наших Військово-Морських Сил. Про це йдеться в публікації порталу "Думская".

Патрульні катери типу Island ВМС України під час репетиції параду в Одесі на День Незалежності, фото ілюстративне
Зокрема, автори видання пишуть, що біля 18 та 19 причалу Одеського морського порту пришвартувались есмінець Luigi Durand de la Penne (D560) ВМС Італії та фрегат "Дръзки" військово-морських сил Болгарії. У Практичній гавані порту – пришвартовані румунський корвет Contra-Amiral Horia Macellariu та грузинський патрульний катер типу Island. Ці всі кораблі мають пройти в парадному строю, про можливу наявність корвета ВМС Туреччини типу Ada поки нічого не відомо.
Італійський есмінець Luigi Durand de la Penne (D560) та болгарський фрегат "Дръзки" біля причалів Одеського порту, фото - "Думская"

Також зазначається, що після проходження морського параду біля 19, 20 та 21 причалів мають стати кораблі наших ВМС – середній десантний корабель "Юрій Олефіренко", спеціальне судно "Олександр Охріменко", патрульні катери "Слов’янськ" і "Старобільськ".

Читайте також: Не буде на параді: флагман Морської охорони "Григорій Куроп’ятников" вирушив до Стамбулу
На даний момент, "Юрій Олефіренко" - найбільший надводний корабель в строю ВМС України

Паралельно – має відбутись статична демонстрація озброєння, що перебуває на озброєнні Військово-Морських Сил України. Мова зокрема про машини комплексу "Нептун" (ті, що входять в склад дослідного дивізіону, переданого нашим ВМС в березні 2021 року), бронеавтомобілі морської піхоти "Козак-2", реактивні системи залпового вогню "Ураган" та "Град".

Статична експозиція озброєння ВМС України в Одесі, фото - "Думская"
Читайте також: Модернізовані 1000-сильні Т-64БМ2 та БМП-1ТС з модулем "Спис": головні бронетанкові новинки параду (відео)