xcounter
#

Нацгвардія США спростувала російську брехню: всі наші гвардійці живі

Фото з 2018 року, яке використали рашистські "правдисти"
Фото з 2018 року, яке використали рашистські "правдисти"
4658

Росія поширила чергові фейки про загибель американських громадян в Україні, назвавши їх найманцями з лав Національної гвардії США. У США зреагували.

Як повідомило американське видання Мilitary Тimes, Бюро Національної гвардії спростовувало твердження про те, що членів Національної гвардії Теннессі було вбито в Україні.

Раніше російське ЗМІ з епохальною назвою "Правда" повідомило, що троє вояків з Національної гвардії з Теннессі загинули під час бойових дій в Україні. Також були названі їх імена та прізвища.

Читайте також: Білий Дім надасть екстрену військову допомогу Україні на $800 мільйонів

Бюро Національної гвардії (NGB) заявило, що троє вояків, згаданих у статті, є або нинішніми, або колишніми членами Національної гвардії Теннессі. "Вони всі живі, а не вбиті у Донецькій Народній Республіці, як помилково йдеться у заголовку статті."

У заяві NGB також наголошується, що російське ЗМІ взяло прізвища зі статті, розміщеної на веб-сайті Пентагону DVIDS у 2018 році. Тоді ж були зроблені і фотографії військових США під час розгортання у складі Багатонаціональної навчальної групи "Україна" під управлінням 278-го бронетанкового кавалерійського полку гвардії Теннессі на навчаннях в Україні.

Читайте також: США готують передачу Україні системи ППО радянського виробництва – CNN (Доповнено)