xcounter
#

Наступного року ДККБ "Луч" планує презентувати модернізований варіант ПТРК "Стугна-П" (відео)

3671
Приймально-здавальні випробування протитанкових комплексів "Стугна-П" у липні 2018 року
Приймально-здавальні випробування протитанкових комплексів "Стугна-П" у липні 2018 року

За словами Генерального конструктора-Генерального директора Олега Коростельова, практично всі вузли відомого українського протитанкового комплексу зазнають значних змін

Державне підприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у 2021 році планує представити оновлену версію протитанкового комплексу "Стугна-П".

"Ми "Стугну" вже випустимо скоро. Я думаю, в наступному році це вже буде зовсім інший варіант "Стугни", - повідомив очільник ДККБ "Луч" Олег Коростельов в ексклюзивному інтерв’ю Defense Express.

Читайте також: ​Про український ЗРК та можливість створення власного Javelin: інтерв'ю з Олегом Коростельовим (відео)

За його словами, практично всі складові вітчизняного комплексу зазнають певних вдосконалень та змін.

"Він (ПТРК "Стугна-П") буде вже взагалі в іншому вигляді - там будуть зменшені габарити, поліпшена ергономіка, забезпечено якість зображення, якість наведення й так далі", - відзначив Олег Коростельов.

ПТРК "Стугна-П"
ПТРК "Стугна-П" та "Корсар" від ДККБ "Луч" на Міжнародній виставці IDEX 2019

Нагадаємо, хоч ПТРК "Стугна-П" була прийнята на озброєння ЗСУ ще у 2011 році, масове постачання вітчизняного протитанкового комплексу, ракет та тренажерів для нього до війська почалося лише після вторгнення російських окупантів у 2014 році.

"Стугна-П" та "Корсар"
ПТРК "Стугна-П" та "Корсар" передані ЗСУ у серпні 2018 року

За останні декілька років Збройні сили отримали кілька сотень новітніх протитанкових комплексів ("Стугна-П" та "Корсар") та тисячі ракет для них. Крім того, після доведення своєї ефективності в бойових діях на Донбасі, український комплекс почав мати великий попит й у закордонних покупців.

Serdar ATMLS
ПТРК "Стугна-П" в складі турецького протитанкового бойового модуля Serdar ATMLS від Aselsan масово постачалися Збройним силам Катару
Читайте також: Нові деталі ударного БПЛА від ДККБ "Луч": повністю автономний та більший за Bayraktar TB2 (відео)