xcounter
#

Наші металурги вже підрахували, скільки можна заробити на знищених російських танках

12572
Знищена БМП-3 ворога, яка тепер металобрухтом, фото ілюстративне
Знищена БМП-3 ворога, яка тепер металобрухтом, фото ілюстративне

В боях проти ЗСУ ворог втратив уже 5 тисяч одиниць техніки, які можна переробити на ресурс вартістю майже півсотні мільйона доларів

За сім тижнів війни Збройні Сили України знищили уже 5 тисяч одиниць техніки орків.

Якщо в еквіваленті, це виходить близько 85 тисяч тонн брухту чорних та кольорових металів – 75 тисяч тонннержавіючої сталі, 2500 тонн алюмінію, 1000 тонн міді та 360 тонн титану і магнію. За поточними цінами такий ресурс коштує 45 мільйонів доларів. Такі підрахунки наводить Forbes.

Читайте також: Окупанти "пересідають" на китайські БПЛА, бо мають проблеми з "Орланами"
Інфографіка видання Forbes про те, скільки сировини і якої вартості можна видобути із знищеної техніки орків

Автори публікації з посиланням на фахівців металургійної галузі окремо наголошують, що "переробкою" такого металобрухту в першу чергу займаються та займатимуться Міноборони та Служба безпеки України. В уламках збитих літаків іноді можна знайти вузли, що становлять інтерес для нашого ОПК.

На знищеній бронетехніці можуть бути комплектуючі, якіможна зняти та використати для подальшого використання. Ілюстрацією може служити ось таке відео, як наші "тракторні війська" допомагають 93-ій бригаді буксирувати знищену БМП-1 для робірки на запчастини.

Однак після того, як над знищеною технікою рашистів попрацюють військові та силовики, це стане не просто металобрухтом, а стратегічною сировиною для нашої промисловості.

Для ілюстрації – за довоєнними розрахунками, нашим металургам на 2022 рік потрібно аж 3,5 млн тонн брухту металів усіх видів.

Читайте також: Росія почала купувати озброєння в Ірану, щоб поповнити свої втрати в Україні - The Guardian