xcounter
#

Надзвичайно складна атака широким арсеналом: ворог випустив по Україні майже 160 ракет і дронів

6415
Ліквідація наслідків атаки рашистів, фото — МВС України
Ліквідація наслідків атаки рашистів, фото — МВС України

Ворог розпорошував свої ракети і дрони по всій території України, щоб розрахункам протиповітряної і протиракетної оборони було якнайважче знищувати повітряні цілі

Російське окупаційне військо під час цинічної терористичної атаки в ніч з 28 на 29 грудня випустило по Україні близько 110 ракет, більшу частину з них було збито — таку інформацію про ворожий обстріл повідомив президент України Володимир Зеленський.

UPD: за уточненою інформацією ворог випустив по Україні 158 ракет різних типів та дронів-камікадзе

Читайте також: Детальний погляд на реактивний Shahed-238 завдяки новим фото з відповідями на головні питання

"Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста", — на жаль, через ворожий обстріл є загиблі та поранені.

Атака була дійсно масштабною і неймовірно складною, окупанти використали фактично весь свій спектр далекобійного озброєння, окрім крилатих ракет "Калибр" — аеробалістичні ракети "Кинжал" з МиГ-31К, балістичні ракети, зенітні ракети з С-300, дрони-камікадзе типу Shahed, ракети Х-101/Х-505 з бомбардувальників Ту-95МС, Х-22 з Ту-22М3.

Як раніше відзначив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат, ворожі засоби ураження "були розпорошені по всій Україні, летіли обхідними маршрутами, деякі ракети літали просто по колу і потім вже заходили на свою ціль".

"Стільки червоного на наших моніторах [йдеться про ворожі повітряні цілі] дуже давно не було видно, коли все було фактично в повітряних цілях ворога, в усіх областях, в усіх напрямках", — відзначає Ігнат.

Читайте також: Партнери по НАТО бачать вглиб РФ на понад 1200 км та оперативно передають дані до ЗСУ