xcounter
#

Міноборони оголосило кількість російських військ в Україні та план наступу ворога

Міноборони оголосило кількість російських військ в Україні та план наступу ворога
16097

Армія РФ, як зазначає Міноборони України, має вкрай низький моральний стан

Міноборони надало оперативну інформацію станом на 20:00 24 лютого щодо російського вторгнення.

В першу чергу, стало відомо, що на територію України вже введено 60 батальйонних тактичних груп з 90. Основні зусилля противник зосереджує на Слобожанському, Сіверському, Таврійському напрямках.

Читайте також: Повномасштабна війна РФ проти України: події першого дня агресії

Загалом вже остаточно став зрозумілий план ворога: "основною метою операції є блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної ПМР".

Зокрема для цього висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдат на аеродромі Гостомель. Як раніше повідомлялось, ліквідацією цієї загрози займаються бійці Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, які використовують артилерію для ураження противника.

З Республіки Білорусь проводяться демонстраційні дії вздовж північної ділянки державного кордону України літаками Су-25СМ з аеродрому Лунінець.

На підступах до Херсона вже ведуться бої. Але противник намагається обійти місто зі сходу. Головна його мета - продовжити наступ у напрямку Миколаїва. Повідомлено про два ракетних удари по Буялик.

На півночі механізовані та танкові підрозділи ведуть оборону по рубежу Перемога-Глухів. Колона російських окупантів зупинена. Також бій триває на околиці Чорнигіва.

На слобідському напрямку ведеться оборона по рубежу: Довжанка, Дворічна, Артемівка, Котузівка, Харків, Дергачі, Довжик, Мураха, Охтирка, Суми.

Також РФ намагається завдати ураження по критично важливій цивільній інфраструктурі за допомогою ракетно-авіаційнтх ударів.

"Противник має вкрай низький моральний стан. Красномовний приклад - оборона Сум та Охтирки. В Охтирці малочисельний підрозділ забезпечення, озброєний лише стрілецькою зброєю, зачистив рідне місто від штурмового батальйону росіян.

Військові звертаються до громадян: кожна пляшка запалювальної суміші з даху на ворожий танк, кожен постріл з мисливської зброї по авто окупанта різко знижує наступальні апетити загарбників, надає значну перевагу силам оборони у відсічі збройної агресії", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Читайте також: Побачив - замалюй або засипай землею: ворог маркує ділянки трас