xcounter
#

Міністр оборони та Главком особисто розслідуватимуть загибель військових на Донбасі

2236
Міністр оборони та Главком особисто розслідуватимуть загибель військових на Донбасі

​Президент доручив Міністру оборони та Головнокомандувачу Збройних сил України терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових. Доповісти про результати мають вже в понеділок

Президент України Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та Головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців однієї з бригад на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Президент доручив розслідувати загибель військових на Донбасі, Таран, Хомчак, Defense Express
Місце трагедії / Фото: ДБР

На місці трагедії за дорученням Президента вже перебуває заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

Читайте також: ​ЗСУ тренуються воювати в "урбані": навчання пройшли у зоні ООС та у ДШВ (фото)

За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

Президент доручив розслідувати загибель військових на Донбасі, Таран, Хомчак, Defense Express
Президент доручив Міністру оборони та Головнокомандувачу Збройних сил України терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових

"Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню – і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в «Борисполі", – наголосив Президент.

Він додав, що Україна не має втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму тиші з боку супротивника.

Глава держави також висловив співчуття рідним і близьким бійців.

Президент доручив розслідувати загибель військових на Донбасі, Таран, Хомчак, Defense Express

Як написав в своєму Телеграм-каналі журналіст Андрій Цаплієнко, трагедія під Новолуганським в результаті якої 14 лютого ц.р. 3 українських захисників загинули, трапилася у відносно безпечній зоні.

"Ймовірно, російські диверсанти перезамінували протитанкове мінне загородження край дороги, аби воно спрацювало й на людей", - зробив припущення Андрій Цаплієнко.

Журналіст також наголосив, що на це вже не можуть заплющити очі спостерігачі місії ОБСЄ.

Відомо, що загиблі - десантники, з 81-ї бригади ДШВ. Вони загинули на місці, вибух був дуже потужний.

Наразі справу розслідує Державне бюро розслідувань. За даними ДБР, наразі на місці події працює слідчо-оперативна група ТУ ДБР у м. Краматорську та Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Читайте також: ​В суворих умовах Гімалаїв: український БпАК Windhover показав високий результат
ТЕГИ Війна