xcounter
#

Міністр оборони розповів про переваги нового бронеавтомобіля для підтримки бою "Козак-2М1"

542
Бронеавтомобіль "Козак-2М1" від ПрАт "НВО "Практика"
Бронеавтомобіль "Козак-2М1" від ПрАт "НВО "Практика"

Нова розробка приватного підприємства "НВО "Практика", що входить до ГС "Ліга оборонних підприємств", бронемашина "Козак-2М1" призначена не тільки для простого транспортування, а й для підтримки бою

Про переваги нової модифікації "Козака" та подробиці закупівель цих бронемашин Збройними силами України розповів в інтерв’ю виданню "Лівий берег" Міністр оборони України Андрій Загороднюк, повідомляє Defense Express.

За його словами, бронеавтомобілі "Козак-2" взяли на озброєння ще навесні 2017 року. 69 одиниць ЗСУ вже закупили.

Читайте також: "Автокраз" та "Українська бронетехніка" в цьому році представлять новий броньований автомобіль "Камрат" (відео)
Випробування бронемашини
Випробування бронемашини "Козак-2М1" від ПрАт "НВО "Практика"

"Державне оборонне замовлення на 2020 рік містить остаточні розрахунки з виробником за контрактами 2019 року", - відзначив Андрій Загороднюк.

Крім того, він розповів й про більш нову версію бронемашини "НВО "Практика" - "Козак-2М1", яка розроблялася на замовлення Сил спецоперацій і Десантно-штурмових військ.

"А є ще модифікація "Козака", - "Козак-2М1". Ця машина призначена не тільки для простого транспортування, а й для підтримки бою. Вона має незалежну підвіску та несучий корпус. У неї велика прохідність і не такі великі габарити по висоті. Спеціально розроблена для Сил спецоперацій і Десантно-штурмових військ, там є протимінні сидіння, менша витрата палива і не має комплектуючих з РФ", - наголосив Міністр оборони України.

Випробування бронемашини
Випробування бронемашини "Козак-2М1" від ПрАт "НВО "Практика"

"Всі випробування ("Козак-2М1") вже пройдені з позитивними результатами", - додав він.

Варто додати, що кілька днів тому колишній голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на своїй сторінці Facebook розповів, що він фактично блокував закупівлю 40 бронемашин "Козак-2" за ціною 8 млн 400 тис. Для ЗСУ у серпні 2019 року.

Вартість бронемашин
Вартість бронемашин "Козак-2", "Козак-2М1", СБА "Варта" та СБА "Новатор" для ЗСУ у грудні 2019 року

Також він оприлюднив світлину з цінами різних версій бронемашин, що закуповуються Збройними силами станом на грудень 2019 року.

Читайте також: Як "Козаки" за ціну воювали: Нові деталі про поставки бронемашин до війська