xcounter
#

Масштабна атака дронів по аеродромах рашистів, серед цілей — десятки бомбардувальників Су-34

18307
Фото ілюстративне, рештки Су-34 в Єйську, 2023 рік
Фото ілюстративне, рештки Су-34 в Єйську, 2023 рік

Йдеться про дійсно масштабну атаку десятками дронів по важливих об’єктах

У ніч з 4 на 5 квітня відбулася чергова атака безпілотних літальних апаратів по військових об’єктах на території РФ — а точніше передусім по ворожих військових аеродромах, які російське окупаційне військо використовує для літаків, що здійснюють удари по території України.

Російське так зване "міністерство оборони" вже традиційно відзвітувалося про те, що засоби протиповітряної оборони перехопили всі БПЛА, причому йдеться про низку різних областей. Наприклад, над Саратівською, Курською та Білгородською областями перехоплено по одному безпілотнику. Над Краснодарським краєм — шість.

Читайте також: Збиття "Циркона" знищило ще одну жахачку Кремля про "плазмовий стелс"

Найбільше нібито було перехоплено над Ростовською областю — одразу 44 безпілотних літальних апаратів. Приблизно таку ж кількість оголосив і губернатор області Васілій Голубєв — "понад 40 цілей". Він стверджує, що внаслідок атаки отримала пошкодження електростанції.

Разом з тим, на території Ростовської області було атаковано військовий аеродром "Морозовськ" (559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк), який РФ використовує передусім для своїх фронтових бомбардувальників Су-34, з яких РФ скидує КАБи по території України.

Причому у соцмережах рашисти вже скаржилися на те, що під час атаки було чутно десятки вибухів. А, наприклад, адміністрація Морозовського місцевого поселення рекомендує не зупинятися поблизу військового аеродрому та військової інфраструктури загалом.

Водночас згідно з даними від OSINT-аналітика @MT_Anderson, які він оприлюднив у соцмережі X (раніше Twitter), станом на 4 квітня на аеродромі "Морозовськ" орієнтовно перебувало одразу 26 одиниць Су-34 і ще три винищувачі Су-30/35. Наскільки ефективною була атака ймовірно зможуть продемонструвати подальші супутникові знімки, але у випадку успішних влучань може бути пошкоджена чи знищена значна кількість літаків.

Також вночі 5 квітня моніторингові канали повідомляли про вибухи в Єйську (Краснодарський край), а також в Енгельсі (Саратовська область), де також розташовані ворожі аеродроми. Наприклад, на аеродромі "Енгельс-2" станом на 29 березня знаходилися зокрема вісім бомбардувальників Ту-95МС, а також три Ту-160 і ще два літаки Ту-134УБЛ/УБК згідно з супутниковими знімками, що оприлюднив канал monitoring.

Читайте також: Де Німеччина може шукати та знайти Patriot для України