xcounter
#

Малайзія кинула оком на вживані "Хорнети", хоче декілька десятків

2097
McDonnell Douglas F/A-18 Hornet
McDonnell Douglas F/A-18 Hornet

Крім того, Малайзія проводить модернізацію власних винищувачів Су-30МКМ

Малайзія розпочала перемовини з Кувейтом щодо закупівлі вживаних літаків F / A-18 Boeing Hornet, повідомляє видання Defense World. Так, як повідомив заступник міністра оборони Датук Сері Ікмал Хішам Абдул Азіз зазначив, що країна планує придбати 33 винищувачі, які досі знаходяться у хорошому стані.

F-A-18C Hornet
McDonnell Douglas F-A-18C Hornet, Kuwait - Air Force

Зазначається, що ця ініціатива все ще чекає обговорення між двома країнами або ж на рівні урядів. У Малайзії кажуть, що якщо ініціатива буде успішною, то це значно підвищить рівень готовності та можливості військово-повітряних сил країни.

Читайте також: Якщo РФ застoсує авіацію, хтo кoнтрoлюватиме небo над Схoдoм України
ВПС Малайзії
Винищувачі військово-повітряних сил Малайзії

План із закупівлі кувейтських літаків був включений у першу фазу плану розвитку потужностей військово-повітряних сил країни. Ці літаки Малайзія зможе використовувати до 2035 року. Крім того, зазначається, що у рамках посилення своїх військово-повітряних сил малазійські винищувачі Су-30МКМ проходять програму подовження терміну експлуатації.

Раніше Defense Express розповідав, що Індонезія остаточно відмовилася від спроб закупівлі російських винищувачів і тепер буде обирати між американськими та французькими винищувачами.

Су-35
Індонезія відмовляється від російського винищувача Су-35

Так, під час виступу перед ЗМІ, головний маршал авіації Індонезії Фаджар Прасетьо повідомив, що країна шукає середній або важкий винищувач 4+ покоління.

Читайте також: Повітряні Сили підняли у небо літаки одразу трьох бригад, готуються до "кругової оборони" проти РФ