xcounter
#

Лукашенку показали нові ракети, "щоб не ставати перед росіянами на коліна"

Вже у вересні Білорусь продемонструє "Полонез" з дальністю дії у 300 км
1863
Нова ракета для ЗРК
Нова ракета для ЗРК

Президент Білорусі 22 травня відвідав дослідно-випробувальну ділянку науково-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю "ОКБ ТСП". Що цікавого йому показали?

У Мачулищах президент Білорусі Олександр Лукашенко ознайомився з перспективними зразками ракетного озброєння. Йому доповіли про розробки, які вже закінчені чи ведуться за різними напрямками.

Полонез
Ракетний комплекс "Полонез" з китайськими ракетами

Президенту розповіли, що зараз у країні освоєно складання китайських ракет, йде розробка власного озброєння, здатного вражати цілі на дальності до 300 км. Але терміни зі створення цих ракет не дотримуються. Розробники запевнили, що до вересня має з'явитися перший дослідний зразок "трьохсотки". Ймовірно, йдеться про нову версію комлексу "Полонез".

Це нам ще пощастило домовитися з китайцями...

Для випробування новго ракетного комлексу розглядаються полігони у Китаї, Казахстані, Узбекистані, Саудівській Аравії. Як поінформували Лукашенка, російська сторона не хоче надавати свої полігони для випробувань.

ЗРК БУК
Модернізований ЗРК "Бук" з власними ракетами

Досить показовий коментар президента Білорусі на цю тему: "Нам потрібна своя ракета. Ми не можемо створювати зброю, з якою ми будемо залежати від інших країн. Ніхто нам цю зброю просто так не дасть. Це нам ще пощастило домовитися з китайцями, їм треба поклонитися за це. Але далі залежності цієї бути не повинно. Не треба перед росіянами ставати на коліна. Це сигнал: якщо наш найближчий союзник мало того, що не погодився з нами ракету робити, а й полігон не надає, – слухайте, це питання".

Р-27
Лукашенку показують авіаційну ракету Р-27 класу "повітря-повітря"

За словами Лукашенка, "наше стратегічне завдання у сфері оборони, якщо раптом (у разі військової агресії), - завдати неприйнятний шкоди противнику. І ми це повинні демонструвати зараз, щоб ті, хто, не дай бог, надумає з нами воювати, розуміли, що ми можемо відповісти гідно. Найкраща відповідь з точки зору озброєнь на сьогоднішній день - це ракети, високоточна зброя".

Читайте також: ​Український зенітний ракетний комплекс: чи зможе країна створити власний повітряний щит