xcounter
#

Крейсер "Москва" провів ракетні стрільби біля берегів окупованого Криму

1528
Дальність пуску складала 30 кілометрів
Дальність пуску складала 30 кілометрів

Для забезпечення цих стрільб Чорноморський флот РФ вивів у море понад 20 бойових кораблів та допоміжних суден

Міноборони РФ сьогодні, 30 квітня заявило, що флагман російського Чорноморського флоту – ракетний крейсер "Москва" виконав в акваторії Чорного моря ракетну стрільбу комплексом "Базальт".

Завантаження ракети П-1000 комплексу "Базальт" на борт корабля

Дальність стрільби склала 30 кілометрів, ракета П-1000 була випущена по морському щиту-мішені, що імітувала корабель умовного противника.

Читайте також: Росія хоче збивати "Ланцетами" українські Bayraktar TB2: чергова брехня про "першу в світі" зброю (аналіз)

Відомо, що для забезпечення цих стрільб Чорноморський флот РФ вивів у море понад 20 бойових кораблів та допоміжних суден, що виконали перекриття району ракетних стрільб.

Кораблі ЧФ РФ на маневрах

Паралельно, як заявляють в Міноборони РФ, екіпаж крейсера "Москва" провів комплекс спеціальних навчань із іншими кораблями кораблями російського ЧФ, і також – тренування по організації протиповітряної оборони.

Ракетний крейсер "Москва" у супроводі гвинтокрилів Ка-27

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко, про перекриття акваторії Чорного моря поблизу окупованого Криму росіяни оголосили ще 27 квітня.

При цьому, що показово, РФ в системі міжнародного мореплавства NAVAREA досі не відобразила свою шестимісячну заборону на прохід Керченською протокою, під формальним приводом військово-морських навчань.

Читайте також: Кораблі ФСБ РФ намагались спровокувати ВМСУ біля Керченської протоки: "Гюрзи-М" дали гідну відсіч