xcounter
#

Казахстанська армія отримає турецькі бойові модулі

544
Казахстанська армія отримає турецькі бойові модулі

Aselsan підписала угоду з Kazakhstan Aselsan Engineering на поставку бойових модулів SARP DUAL

Компанія Aselsan (Туреччина), за повідомленнями турецьких ЗМІ, в рамках реалізації програми з локалізації виробництва в зарубіжних країнах підписала угоду з казахським СП Kazakhstan Aselsan Engineering (KAE) на поставку дистанційно керованих модулів озброєння SARP DUAL в інтересах Збройних сил Казахстану.

Подробиці контракту не повідомляються. Однак відомо, що турецька компанія має намір збільшити виробничі потужності KAE, що є спільним підприємством Aselsan і АТ "НК «Казахстан інжиніринг", щоб максимально задовольнити потреби збройних сил цієї країни у дистанційно-керованих бойових модулях даного типу, а також по ряду іншої номенклатури озброєнь виробництва турецької компанії.

Читайте також: Збройні сили Казахстану поповняться новими бронетранспортерами вітчизняного виробництва

Маса модулю SARP DUAL, який є одним з представників сімейства SARP, не перевищує 250 кг (без озброєння і боєприпасів). Модуль може оснащуватися 12,7-мм кулеметом або 40-мм автоматичним гранатометом в якості основного озброєння і 7,62-мм кулеметом в якості додаткового. Модуль може обладнуватися комплектом бронювання, що відповідає вимогам STANAG-4569 Level.2.

Модуль підвищує можливості розрахунку ББМ з ведення розвідки, а також ураження цілей.

Покупцями турецьких SARP є 20 країн світу. Aselsan поставила замовникам більше 3000 од. SARP. Місяць тому, 10 квітня, Aselsan оголосила про підписання контракту на поставку модулів даного сімейства з неназваною країною-членом НАТО.

Читайте також: Білорусь на 9 травня: яку нову військову техніку показали сусіди на військовому параді (фото)