xcounter
#

Єгипет хоче за ліцензією виробляти південнокорейські танки K2 Black Panther

1280
Танк К2, модифікований для пустельних умов, фото з відкритих джерел
Танк К2, модифікований для пустельних умов, фото з відкритих джерел

Для заміни радянських танків Т-55 та Т-62 Каїр знайшов кращого кандидата, аніж російський танк Т-90

Влада Єгипту за лаштунками оборонної виставки EDEX в Каїрі почала перемовини з урядом Південної Кореї про можливу організацію ліцензійного виробництва на потужностях в Єгипті південнокорейського танка K2 Black Panther. Про це йдеться в публікації порталу Military Magazine.

"Виставковий" екземпляр танка К2 Black Panther, фото з відкритих джерел

Автори видання відзначають, що дані по перемовинам про можливе ліцензійне виробництво K2 Black Panther в Єгипті прийшли на фоні того, що Каїр та Сеул уже ведуть перемовини про про можливу поставку самохідних гармат К9 для збройних сил Єгипту.

Читайте також: EDEX 2021: Українські компанії беруть участь в Єгипетській оборонній виставці

І так цілком логічно припустити, що Єгипет та Південна Корея зараз фактично "на порозі" підписання великого договору про системну співпрацю у воєнній та політичній площині.

Колонна танків К2 Black Panther, фото з відкритих джерел

У Південної Кореї є готова модифікація танка К2, яка адаптована до пустельного клімату і котру можна продати Єгипту. Ще в 2018 році Сеул пропонував свій модифікований К2 Оману, але до фактичного підписання контракту справа так і не дійшла.

Цікаво, що в 2018 році Єгипет вів перемовини із РФ про можливу організацію на своїх потужностях ліцензійного виробництва танків Т-90. Мова була про можливу поставку до 500 екземплярів Т-90, але тут Каїр та Москва домовитись не змогли.

Екземпляр південнокорейського К2 Black Panther, який проходив випробування в Омані, фото з відкритих джерел

Зараз "ядро" бронетанкових сил армії Єгипту складають 1360 танків M1A1 Abrams.

Окрім того, в строю є до 1100 одиниць танків М60, до 30 танків Т-80, та до 1100 одиниць танків Т-55 та Т-62. Саме для заміни Т-55 та Т-62 радянського виробництва Єгипет і хоче купувати південнокорейські К2, допускають автори Military Magazine.

Танк M1A1 Abrams збройних сил Єгипту, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ​Чи з’являться в ЗСУ - українці представляють в Єгипті нові модифікації БТР Oncilla