xcounter
#

Є таємнича новина про поставку "шахедобійки" Skynex в Україну, і її варто прочитати

22364
Комплекс ППО Skynex від Rheinmetall, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Комплекс ППО Skynex від Rheinmetall, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Ця новина стосується усіх можливих параметрів – і часу поставки, і вартості комплексу

У кінці 2023 року в Україну була доставлена перша батарея зенітно-артилерійського комплексу Skynex, яка виготовлена на потужностях Rheinmetall Italia та була оплачена за рахунок уряду Німеччини. Поставка цієї батареї була оплачена в рамках контракту на 160 мільйонів доларів, який був укладений в грудні 2022 року, поставка другої батареї Skynex в Україну за цим контрактом має відбутись у березні 2024 року.

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Italia Алессандро Ерколані, пише портал Defense News.

Від Defense Express додамо, що вказану вище новину можна назвати в чомусь таємничою, бо вона не стикується із раніше відомими даними про заплановану поставку систем Skynex до України.

Почнемо з того, що про поставки цих систем до нашої країни вперше повідомлялось ще у квітні 2023 року, при чому про це заявляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час свого візиту до Італії.

У відкритому доступі були дані про те, що контракт на поставку двох батарей Skynex було укладено наприкінці 2022 року, що його вартість складала 186 мільйонів доларів, і що його оплачував взагалі "міжнародний замовник" , а строк поставки обох батарей – до 2024 року.

Комплекс ППО Skynex від Rheinmetall, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Можливо, у відкритому доступі до цього моменту були просто не всі моменти, які стосувались питань поставок систем Skynex, тому і маємо описані вище дрібні нестиковки.

Поки ж що просто нагадаємо про характеристики цього важливого комплексу ППО, який призначений для захисту нашої критичної інфраструктури та знищення ворожих "Шахедів" та крилатих ракет на малих дистанціях.

Батарея комплексу Skynex із чотирьох артилерійських установок калібру 35-мм, блоку управління та контролю, та радару X-TAR3D. Дальність ураження повітряних цілей складає до 3 кілометрів, темп ведення вогню – до 1000 пострілів на хвилину. Важливо, що Skynex може працювати як і автономно, так і як складова об’єднаної системи протиповітряної оборони.

Комплекс ППО Skynex від Rheinmetall