xcounter
#

Японія придбає "винищувачі танків ХХІ сторіччя"

1771
Фото: Сухопутні сили самооборони Японії
Фото: Сухопутні сили самооборони Японії

Оборонне відомство Японії планує витратити $222 млн на закупівлю 33 машин Type 16

Міністерство оборони Японії придбає додаткові мобільні бойові системи Type 16 (Type 16 Mobile Combat Systems), також відомі як "японські винищувачі танків XXІ сторіччя". Про це повідомляє Defence Blog із посиланням на документ під назвою "Оборонні програми і бюджет Японії" на 2020 рік, який був опублікований у кінці березня.

Згідно з документом, Сухопутні сили самооборони Японії хочуть отримати 33 машини Type 16, а японське оборонне відомство планує витратити на них $222 млн.

Читайте також: Що можуть українські танки з новим зором
Бойова машина Type 16
Бойова машина Type 16 призначена для територіальної оборони й тактичної розвідки

Закупівля додаткових мобільних бойових машин, які можна перевозити літаками й іншими транспортними засобами, дозволить зміцнити можливості швидкого розгортання основних оперативних підрозділів (дивізії швидкого розгортання і бригади швидкого розгортання), повідомляє міністерство оборони Японії.

Сучасна японська бойова машина Type 16 призначена для територіальної оборони й тактичної розвідки. Вона забезпечує пряму вогневу підтримку підрозділів піхоти, може воювати з ворожою бронетехнікою, знищувати будівлі й польові укріплення. Машина озброєна 105-мм нарізною гарматою, яка сумісна зі стандартними боєприпасами НАТО.

Читайте також: ​Т-72АМТ - постріл високоточним "Комбатом" (ексклюзивне відео з випробувань)