xcounter
#

Яка помилка рашистів допомогла США "відкрити очі" на власні проблеми в Тихому океані

12308
Яка помилка рашистів допомогла США "відкрити очі" на власні проблеми в Тихому океані

Війна в Україні не проходить повз оборонних відомств інших країн, які будуть корегувати свої стратегії з урахуванням отриманих висновків

Міноборони США мають врахувати досвід повномасштабної війни України з РФ, щоб не повторити помилок російських окупаційних військ на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Про це повідомляє видання Defense News.

Так, як повідомила заступник міністра оборони США Кетлін Хікс, проблеми війська РФ з логістикою, які "викрилися" під час повномасштабного вторгнення в Україну, мають стати "дуже важким уроком" не тільки для Москви, але й для Вашингтона.

Читайте також: США допомогли Україні провести "серію наступальних операцій" у відповідь на вторгнення РФ

Так, за словами Хікс, США мають серйозні проблеми з логістикою у Тихому океані, які поглиблюються залежністю від палива. "Переконатися, що ми розуміємо, як вирішити цю логістичну задачу – це один з уроків, який ми можемо екстраполювати з того, що ми бачимо сьогодні", – зауважила Хікс.

Есмінець класу Arleigh-Burke USS Decatur (DDG 73) та авіаносець USS Nimitz (CVN 68)
Есмінець класу Arleigh-Burke USS Decatur (DDG 73) та авіаносець USS Nimitz (CVN 68), 7 червня 2022 року. Фото: ВМФ США

У контексті цієї інформації можна згадати й новину про те, що китайський лідер Сі Цзіньпін підписав директиву, яка дозволяє "невоєнне" використання збройних сил, що фактично свідчить про "легалізацію" ймовірного вторгнення у Тайвань під виглядом "спеціальної операції".

Читайте також: Війна в Україні коригує "оборонні тренди" в світі, армія США шукає "нові старі рішення" для ББМ Stryker