xcounter
#

Як одна "Стугна" у руках "Омеги" спинила наступ рашистів на бронетехніці (відео)

33128
Як одна "Стугна" у руках "Омеги" спинила наступ рашистів на бронетехніці (відео)

Знищити за один бій фланговим вогнем танк та дві БМП противника - це про "Стугну"

У мережі з'явилось чергове більш ніж красномовне відео реальної ефективності ПТРК "Стугна" від ДККБ "Луч", яка зіграла "першу" скрипку у відбитті атаки ворога.

На записі видно, як розрахунок знищив три одиниці бронетехніки з п'яти одиниць, які намагались прорвати оборону ЗСУ. Саме відео зняте спецпідрозділом Нацгвардії "Омега".

Читайте також: Ще один показник кількості виробництва ракет РФ на рік: скільки "Цирконів" може зробити російська "оборонка"

На початку відео видно, що українські бійці заздалегідь фіксують просування ворога за допомогою наземних камер та дрона, що дозволяє оцінити сили та плани противника. Перший просувається танк, за ним, схоже, що чотири БМП.

А потім вся ця колона потрапляє під точний фланговий вогонь зі "Стугни", яка насправді розташована, з огляду на час польоту ракети на відстані у декілька кілометрів. Паралельно противника "зустрічають" й артилерійським вогнем.

Після трьох пострілів зі "Стугни" майже на одному рубежі залишилось палати три одиниці бронетехніки. При цьому поряд з ще однією, скоріш за все з минулого бою, відеозапис з яким з'явився ще наприкінці жовтня.

Читайте також: Електромагнітна зброя РФ - що це таке та чи дійсно загрожує Україні: про "Алабугу" та інші жахачки РФ