xcounter
#

HIMARS взявся за російські САУ, на одну систему вистачає одного високоточного снаряду

44285
Російська САУ САУ 2С5 "Гиацинт-С" веде вогонь, фото ілюстративне
Російська САУ САУ 2С5 "Гиацинт-С" веде вогонь, фото ілюстративне

Розрахунки HIMARS, схоже, серйозно взялися за "демілітаризацію" російської артилерії

Ракетні системи M142 HIMARS все частіше залучаються до контрбатарейної боротьби, знищуючі ворожі ракетні системи залпового вогню та самохідні артилерійські установки.

Так, раніше ми вже розповідали про те, як HIMARS хірургічно вирізає російську зброю, знищуючі ворожу техніку вже не тільки на базах окупантів, але й безпосередньо на полі бою.

Читайте також: Понад 37 годин без сну та 120 уражених цілей: як HIMARS валив рашистів на Херсонщині

У відеопідбірці вище – уражені високоточними ракетами M142 HIMARS/M270 MLRS колони з технікою, батарей РСЗВ та САУ.

Нещодавно ж у мережі з’явилося фото ще двох знищених російських САУ, які "зустрілися" з високоточними снарядами, випущеними з ракетної системи HIMARS.

Так, згідно з повідомленням волонтера фонду "Армія SOS" Ярослав Тропинова на знищення двох 152-мм самохідних артилерійських установок 2С5 "Гіацинт-С", було витрачено два боєприпаси – по одному на кожну САУ, допомагали в утилізації "Гіацинтів" БПЛА "Валькірія" та система "Кропива".

Тут варто відзначити, що насправді САУ 2С5 "Гіацинт-С", якщо дивитися на дані щодо зафіксованої ураженої та трофейної техніки від Oryx, доволі рідкісна ціль для ЗСУ – усього з урахуванням цих двох систем з початку повномасштабної війни було знищено всього чотири таких САУ, ще п’ять було затрофеєно.

Читайте також: Lockheed Martin знайшла спосіб, як збільшити виробництво M142 HIMARS майже до 100 машин на рік