xcounter
#

ГУР МОУ показало, як у РФ несподівано вигорають носії ракет "Калибр" навіть на Балтиці (відео)

"Серпухов" проєкту "Буян-М"
"Серпухов" проєкту "Буян-М"
25554

В результаті пожежі малий ракетний корабель "Серпухов" проєкту "Буян-М" виведено з ладу на тривалий термін

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило відео з початком пожежі у внутрішніх приміщеннях малого ракетного корабля "Серпухов" проєкту "Буян-М", який знаходився на військово-морській базі у Балтійську, Калінінградської області.

"Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації", - йдеться у повідомленні. А на самому відео зафіксовано початок пожежі у захаращеній каюті чи можливо посту. Самі події відбулись вчора, 7 квітня.

Читайте також: Велика Британія приєднається до пошуку Patriot та інших ЗРК для України

Зазначимо, що пожежу мали б приборкати автоматизовані пожежні системи та дії екіпажу, але, як зазначили у ГУР МОУ, корабель виведено з ладу на довго. А це вже прямо говорить про те, що зробити це чомусь не вийшло. І одна справа, як би це відбулось десь у окупованому Криму чи в Новоросійську, але у цьому випадку події трапились на Балтійському флоті.

Більше того "Серпухов" належить до нових російських кораблів, він був спущений на воду у 2015 році та є одним з чотирьох кораблів проєкту "Буян-М" на Балтиці. А також одним з семи кораблів, які на Балтійському флоті оснащені крилатими ракетами "Калибр".

А враховуючи нову "сторінку у географі", значно цікавішим стає анонс від ГУР МОУ: "Гуркіт не знає меж. Далі буде!".

Читайте також: Грецькі F-16 для України: на скільки це реально, яка ціна та стан