xcounter
#

Готові зустріти російське ГРУ: СБУ проведе антитерористичні навчання в більшості регіонів України

1420
Силові структури України прагнуть максимально захистити об'єкти критичної інфраструктури нашої держави
Силові структури України прагнуть максимально захистити об'єкти критичної інфраструктури нашої держави

На минулому тижні аналогічні навчання уже стартували в Херсонській, Харківській та Сумській областях

Буквально на цих вихідних стало відомо, що вибух боєприпасів на складі у Чехії в 2014 році, котрі потім мали бути поставлені в Україну – справа рук агентів ГРУ РФ, котрі печально відомі в ЗМІ як "Петров" та "Боширов".

І на цьому тлі Служба безпеки України сповістила, що наша спецслужба проводить та планує масштабні багатоетапні антитерористичні навчання у більшості областей нашої держави, хоча на минулому тижні мова була про проведення таких заходів лише у Херсонській та Харківській областях.

Читайте також: Десантні кораблі з Балтики, Мурманська та Каспію, авіація та БТГ з Кавказу: РФ завершує посилення військ у Криму
Служба безпеки України регулярно проводить антитерористичні навчання на окремих об'єктах критичної інфраструктури нашої держави. На фото - навчання СБУ в аеропорту "Рівне", 2020 рік

Мета цих навчань - "удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам", до проведення заходів будуть залучені підрозділи не тільки СБУ, але й також Дежприкордонслужби, Національної гвардії та Збройних Сил України.

Основне завдання навчань – захист об’єктів критичної інфраструктури, зокрема об’єктів енергетики і транспорту. Тренувальні заходи проводитимуться в умовах, максимально наближених до реальних.

На цьому - антитерористичні навчання СБУ в порту прифронтового Маріуполя, де окрім цивільних суден також базується тактична група ВМС України

При цьому, як попереджають в СБУ, під час проведення навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

"Під час навчань СБУ звертається до громадян України із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців", - завершила своє повідомлення Служба безпеки України.

СБУ відпрацьовує захист об'єктів енергетики в Херсонській області, квітень 2021 року
Читайте також: Кораблі ФСБ РФ намагались спровокувати ВМСУ біля Керченської протоки: "Гюрзи-М" дали гідну відсіч