xcounter
#

"Гетьман Сагайдачний" тренувався відбивати удари протикорабельних крилатих ракет (фото)

802
Фрегат "Гетьман Сагайдачний" ВМСУ на навчаннях з відбиття ударів крилатих ракет
Фрегат "Гетьман Сагайдачний" ВМСУ на навчаннях з відбиття ударів крилатих ракет

Нещодавно вийшовший з ремонту флагман ВМС ЗС України фрегат "Гетьман Сагайдачний" днями відпрацював навчально-бойові вправи з застосуванням артилерійської зброї, серед яких захист корабля від ураження протикорабельними ракетами

Повідомляється, що метою заходу було тренування корабельного бойового розрахунку під час відбиття ударів крилатих ракет противника. Отримавши сигнал про опромінення корабля головкою самонаведення ракети, екіпаж флагману національного флоту, за сигналом "Бойова тривога", виконав постановку пасивних радіоперешкод.

Водночас, створивши маскуючий фон, фрегат виконав маневр ухилення від заданого курсу, що в бойовій обстановці повинно дезорієнтувати радіолокаційну головку самонаведення та перенаправити її з корабля на хибну ціль.

Читайте також: Російський танкер намагався "сховатися" від "Гетьмана Сагайдачного", спустивши триколор
Фрегат

Відзначається, що за результатами відпрацювання завдань та відповідно до матеріалів об’єктивного контролю, було відмічено високий рівень підготовки особового складу корабельних бойових розрахунків під час захисту корабля від високоточної зброї противника.

Фрегат
Фрегат "Гетьман Сагайдачний" ВМС ЗС України під час випробувань "Нептуна" 27 квітня 2020 року

Нагадаємо, нещодавно фрегат "Гетьман Сагайдачний" також брав участь у вогневих випробуваннях крилатих протикорабельних ракет Р-360 ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун", що проходили з 27 по 29 квітня 2020 в Одеській області на полігоні "Алібей". Ці льотні випробування проводились зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети.

Читайте також: "Олександр Охрименко" після випробувань "Нептуна" відбуксував ліхтер-мішень в Одесу (фото)