xcounter
#

Генштаб: російських загарбників зупинили на всіх напрямках, ворог діє підступно

NLAW в руках захисників України
NLAW в руках захисників України
2885

Не виключається підготовка та проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника в Київ під виглядом евакуйованих жителів окупованих населених пунктів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з оперативною інформацією, на Поліському напрямку російські війська продовжують утримувати населені пункти Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча, Демидів. Ворог намагається відновити боєздатність підрозділів, що понесли значні втрати, здійснює перегрупування та не відмовляється від задуму блокування Києва із заходу та південного заходу.

Читайте також: ЗСУ знищили на Чернігівщині одразу дивізіон ОТРК "Искандер" рашистів

Силами оборони України відбито спробу форсування противником річки Ірпінь в районі населеного пункту Мощун, противника відкинуто, населений пункт звільнено.

На Миколаївському напрямку ворог намагається закріпитись по населених пунктах Лупарево, Правдино, Благодатне, Новогригорівка, Калинівка, Киселівка, Першотравневе, Олександрівка, Бургунка, Береслав, Таврійськ.

На Кримському напрямку зафіксовано посилення угруповання противника батальйонною тактичною групою зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти балтійського флоту збройних сил рф.

На всіх напрямках противника зупинено Силами оборони України, успіху він не має, намагається втримати зайняті рубежі та позиції.

Як особливість, ворог, з метою введення в оману підрозділів Сил оборони України, почав позначати себе жовтою стрічкою на рукаві. Проте, для ідентифікації приналежності до зс рф жовта стрічка також кріпиться на ногу, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Image 0

У свою чергу, Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 10 березня заявив, що після війни Україна відбудує усі знищені російськими військами міста і села за найкращими архітектурними проєктами: "Після війни, після нашої перемоги ми відбудуємо усе, що зруйнував ворог. Дуже швидко. Дуже якісно. Для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма. Для відбудови. Я вже доручив Уряду почати розробку. Найкращі архітектори. Найкращі компанії. Найкращі проєкти. Для кожного міста.

Зруйновані будинки у Харкові

Обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, Університет Каразіна, Палац праці, Бібліотека Короленка... ми все відбудуємо! Я обіцяю".

Президент Володимир Зеленський також наголосив, що російські пропагандисти відповідатимуть за воєнні злочини так само, як і російська влада, яка дає накази бомбити мирних людей в Україні: "Вночі зʼявилась інформація про загиблих у вчорашньому бомбардуванні пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі.

Вони брехали впевнено. Як і завжди

Знаєте, на російському телебаченні згадали цю тему. Вона була у них на ток-шоу. Але жодного слова правди не сказали. Росіянам збрехали, що нібито у лікарні не було пацієнтів, а в пологовому будинку – жінок та дітей. Росіянам збрехали, що нібито там засіли "націоналісти".

Вони брехали впевнено. Як і завжди. Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, які їх прикривають. Хочу сказати їм одну річ: ви будете відповідати так само, як і ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей.

Після обстрілу ворогом пологового будинку у Маріуполі

Ми знайдемо всю власність пропагандистів та повʼязаних з ними осіб. Ми зробимо все, щоб її конфіскували, де б вона не була. Ви ж любите багате життя. Любите благополучні країни. У вас цього більше не буде. І це тільки початок".

Читайте також: Ліквідовані генерали та командири армії РФ в Україні (перелік, оновлюється)