xcounter
#

Французький Іноземний легіон отримує модернізовані "тачанки", схожі на "Дозор"

9180
Французькі бронеавтомобілі VBL Ultima, фото з відкритих джерел
Французькі бронеавтомобілі VBL Ultima, фото з відкритих джерел

​Темп робіт по модернізації – дві машини на тиждень

Командир 1-го кавалерійського полку (1er REC) Французького іноземного легіону оголосив, що його підрозділ почав отримувати модернізовані легкі бронеавтомобілі VBL Ultima. Про це пише портал Army Recognititon.

Бронеавтомобіль VBL Ultima за своїм зовнішнім виглядом та функціоналом схожий на український "Дозор", за одним виключенням – VBL не має десантного відділення.

Читайте також: Французький іноземний легіон пересідає на нові "Грифони"
Один з бронеавтомобілів VBL Ultima Французького Іноземного легіону, фото з відкритих джерел

VBL Ultima може виступати як платформа для ЗРК малої дальності або ж ПТРК, або ж слугувати для виконання розвідувальних завдань. Функціонал VBL Ultima допускає, що на цю бронемашину можна установити кулемет калібру 12,7 мм або ж автоматичний гранатомет калібру 40 мм для підтримки дій легкої піхоти.

Французький бронеавтомобіль VBL Ultima, фото з відкритих джерел

Французька оборонна промисловість планує до 2030 року провести модернізацію 800 бронемашин VBL Ultima, із яких 730 – призначені для сухопутних військ, інші 70 – для інших збройних формувань Франції (зокрема того ж Іноземного легіону). На даний момент французам вдається витримати темп робіт в дві модернізовані бронемашини VBL Ultima на тиждень.

Модернізація полягає в тому, що VBL Ultima отримує потужніший двигун та посилену ходову частину, натомість – демонтується набір обладнання, який забезпечував плавучість цій бронемашині. В підсумку, бойова маса цієї машини виростає від 4,4 тонн до 5,2 тонн.

Конвеєр по модернізації бронеавтомобілів VBL Ultima, фото з відкритих джерел
Читайте також: Армія США випробовує новий "джихадомобіль": 105-мм гаубицю поставили на автомобіль JLTV