xcounter
#

Фальстарт Мінекономрозвитку: відомство поспішило презентувати власну Стратегію розвитку ОПК України

936
Фальстарт Мінекономрозвитку: відомство поспішило презентувати власну Стратегію розвитку ОПК України

Мінекономрозвитку занадто рано презентувало власну Стратегію розвитку ОПК України - раніше за профільне відомство

18 вересня 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентувало проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Як зазначила в своєму коментарі до документу заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді:"Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу служитиме "дорожньою мапою" започаткованих в країні реформ оборонно-промислового комплексу, і саме на її основі буде актуалізовано та реалізовано Державну цільову програму реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу України та Державну цільову програму створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії".

Читайте також: "Прости и прощай": Мінекономіки зробило Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу

Метою розробленої Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу є трансформація ОПК для найкращого задоволення потреб сил безпеки і сил оборони для виконання завдань за призначенням у поточних і прогнозованих умовах безпекового середовища у спосіб, що сприяє розвитку економіки держави.

В свою чергу Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, на власній сторінці у Facebook зазначив, що реформування оборонно-промислової галузі країни є сферою відповідальності Мінстратегпрому, яке має за участю Міністерства оборони, МВС, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та інших державних органів відповідно до затвердженої 14 вересня 2020 року Стратегія національної безпеки в шестимісячний термін запропонувати власну стратегію розвитку ОПК України.

Тим не менш Віце-прем’єр-міністр подякував Мінекономрозвитку за проведену роботу. "Висловлюю вдячність Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, яке нещодавно вже презентувала окремий проект Стратегії розвитку ОПК України. З радістю скористаємося напрацюваннями відомства, які були накопичені за час його діяльності в галузі ОПК" – зазначив Олег Уруський.

Нагадаємо, 14 вересня 2020 року була прийнята Стратегія національної безпеки України, яка є основою для розробки документів щодо планування у сфері національної безпеки і оборони країни. Згідно відповідного Рішення РНБО України "Про Стратегію національної безпеки України" Кабінетові Міністрів України, державним органам за відповідними сферами національної безпеки доручено подати у шестимісячний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України проекти: Стратегії людського розвитку, Стратегії воєнної безпеки України, Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту України, Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, Стратегії економічної безпеки, Стратегії біобезпеки та біологічного захисту, Стратегії інформаційної безпеки, Стратегії кібербезпеки України, Стратегії зовнішньополітичної діяльності, Стратегії забезпечення державної безпеки, Національної розвідувальної програми.

Читайте також: Уряд оприлюднив положення Мінстратегпрому в кінцевій редакції