xcounter
#

Два "Айленди" для ВМСУ днями прибудуть в Одесу (фото)

2467
Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" на борту Ocean Grand проходять протоку Дарданелли / Фото: Reuters
Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" на борту Ocean Grand проходять протоку Дарданелли / Фото: Reuters

Наразі суховантаж з майбутніми патрульними катерами заходить в Чорне море

Американський суховантаж Ocean Grand, на борту якого знаходяться два патрульні катери Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" для українських ВМС, за останньою інформацією, підходить до протоки Босфор.

Відомо, що рано вранці 20 листопада цього року судно пройшло протоку Дарданелли, увійшовши до Мармурового моря, повідомляє "Думская".

Читайте також: У листопаді 2021 року на воду спустять перший патрульний катер OCEA FPB98MKI для ДПСУ (фото)
катери типу Айленд (Island) ВМСУ
20 листопад 2021 року суховантаж з двома катерами пройшов протоку Дарданелли / Фото: Reuters

За планом, вантажне судно с човнами мало прибути до Одеси 22 листопада цього року, однак, через затримку в Мармуровому морі, можливо дещо запізниться.

катери типу Айленд (Island) ВМСУ
В США патрульні катера були відремонтовані та дообладнанні

Нагадаємо, два патрульних катери типу "Айленд" (Island), які мають назви "Фастів" та "Суми", вирушили з Балтимору, США, до берегів України 8 листопада цього року, де надалі виконуватимуть завдання в складі Військово-Морських Сил ЗС України.

катери типу Айленд (Island) ВМСУ
Майбутні патрульні катери ВМСУ типу "Айленд" (Island) Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" в Балтіморі, США, перед відправленням в Україну

Патрульні катери мають підсилити бойові спроможності ВМСУ під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Вони пройшли у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння, а українські моряки, що стануть їх екіпажем, пройшли відповідну практичну підготовку за розширеною програмою.

катери типу Айленд (Island) ВМСУ
Патрульні катери ВМСУ типу "Айленд" (Island) P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ"

Варто додати, що український флот вже має на озброєнні (з лютого 2019 року) два таких човни – Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ". Також готується до передачі Україні п’ятий катер такого класу – Р194 "В'ячеслав Кубрак" (до 2021 року WPB-1336 Kiska).

Читайте також: США профінансували будівництво ще 6 катерів Mark VI для ВМСУ