xcounter
#

Данія готова скерувати своїх військових до України в рамках миротворчої місії

Данія готова скерувати своїх військових до України в рамках миротворчої місії
3444

Уряд Данії готовий відправити своїх військових до України в рамках миротворчої місії, заявив міністр оборони Мортен Бодсков. Як зазначає портал Euroactiv, це відповідь на пропозицію Польщі щодо необхідності такої місії в Україні.

"Уряд Данії готовий направити війська в Україну з миротворчою місією, якщо це може сприяти припиненню цієї кровопролитної війни. У нас є десятиліття досвіду в такій роботі, і я певно думаю, що Данія може взяти участь у цьому та змінити ситуацію на краще", – сказав Бодсков.

Міністр оборони Данії Мортен Бодсков

Міністр оборони також заявив про готовність посилити контингент у країнах Балтії, де вже присутні данські солдати та літаки. Він також нагадав, що після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що Росія може застосувати біологічну або хімічну зброю в Україні, Данія направила обладнання, щоб допомогти виявити "подібні звірства".

Оскільки Данія є членом НАТО, її солдати нині не можуть брати участь у конфлікті на території України, пише Euroactiv. Проте, додає видання, прем'єр-міністр Метте Фредеріксен заявив минулого тижня, що "немає жодних юридичних перешкод для данських добровольців, які вирушають до України", які хотіли б воювати разом із українською армією.

Заступник прем'єр-міністра Польщі Ярослав Качинський заявив у вівторок у Києві, що в Україні потрібна "миротворча місія НАТО або, можливо, якась ширша міжнародна угода".

Читайте також: Білий Дім надасть екстрену військову допомогу Україні на $800 мільйонів
ТЕГИ Війна