xcounter
#

​БТР-3 "засвітився" на навчаннях з наступу Морської піхоти України

1567
БТР-3 на навчаннях Військово-Морських Сил ЗСУ​
БТР-3 на навчаннях Військово-Морських Сил ЗСУ​

Морська піхота України провела тренування наступальних дій у Одеській області

БТР-3, серійне виготовлення якого реалізовано на "Київському бронетанковому заводі", був помічений на навчаннях одного з підрозділів Військово-Морських Сил ЗСУ. Фото с тренувань військових, під час яких відпрацьовували дії у наступі, опублікувала прес-служба ВМС.

"У ході навчального заходу військовослужбовці відпрацювали тактику наступу під час безпосереднього зіткнення з противником. Одним з елементів тренувань було зайняття вихідного положення для наступу та підготовки до атаки… відпрацювання класичних прийомів ведення наступального бою, серед яких перехід в атаку з траншеї, подолання мінно-вибухових загороджень…", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: БТР 6х6 армії України не потрібні. Чи, може, все ж потрібні?

Нагадаємо, що БТР-3 активно та ефективно використовуються під час війни українськими підрозділами та отримав численні схвальні відгуки від самих військових.

Окрім того, за результатами бойового досвіду, БТР-3 пройшов ряд модернізацій, зокрема отримав німецький двигун та американську трансмісію. БТР-3 оснащенний бойовим модулем "Штурм-М" з 30-мм автоматичною гарматою, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину, 7,62-мм кулеметом та автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння "Бар’єр", що дозволяє знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 км.

Зазначимо, що декілька днів тому 36-а окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського вже відпрацювала бойові дії, під час яких був взятий під контроль умовний населений пункт противника. Під час цих тренувань українські морпіхи діяли під прикриттям танків Т-80.

Навчання ЗСУ
Дії морпіхів під прикриттям танка Т-80

А 21 квітня було повідомлено, що підрозділи цієї ж бригади на практиці відпрацювали знищення повітряних цілей на спеціальному полігоні.

зрк Оса
Зенітний ракетний комплекс "Оса"
Читайте також: Нещодавно модернізовані Т-72 засвітилися на навчаннях 24 бригади ЗСУ (фото)