xcounter
#

Британці ще розмірковують над платформою для "українських" Brimstone: коли ЗСУ отримають ці ракети

15477
Британці ще розмірковують над платформою для "українських" Brimstone: коли ЗСУ отримають ці ракети

Незалежно від того, що вирішить Британія, це буде ще одна зброя, за допомогою якої українські військові нищитимуть російські окупаційні війська

Велика Британія планує передати Україні протикорабельні ракети Brimstone у найближчі кілька тижнів. Про це повідомляє видання BBC News із посиланням на заступника міністра оборони Великої Британії Джеймса Гіппі.

Зазначається, що британські фахівці поки що вивчають варіанти платформ, на які можна встановити ці системи – за словами Гіппі, Британія вже просунулася у своїх експериментах і вже невдовзі Brimstone поїдуть в Україні.

Читайте також: Фальстарт з 155-мм САУ AS90: Великобританія уточнила, які гаубиці отримає Україна

У контексті цієї новини варто згадати таке – одна з основних проблем постачання західної зброї в Україну полягає в несумісності систем озброєння, тому постачальникам спочатку доводиться шукати шляхи вирішення такої проблеми.

Зауважимо, що у випадку з Brimstone британці розглядали встановлення Brimstone на задню частину "технічних засобів" – йдеться про легкий автотранспорт з озброєнням. Тому невдовзі ми дізнаємося, чи пішли британці цим шляхом або ж вигадали щось нове.

БМП ajax
Британський винищувач танків на базі БМП Ajax з ракетами Brimstone

Нагадаємо, Brimstone від MBDA – це модернізований AGM-114 Hellfire з новою радіолокаційною головкою самонаведення, яка здатна захоплювати об’єкти на поверхні землі. Детальніше про можливості цієї ракети Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: ПЗРК Martlet від британців виявився одним з найкращих рецептів проти БПЛА рашистів (відео)