xcounter
#

Боєць ЗСУ "розібрав на гвинтики" кошмар піхоти рашистів та "Тигрів" з "КамАЗами"

11342
Боєць ЗСУ "розібрав на гвинтики" кошмар піхоти рашистів та "Тигрів" з "КамАЗами"

Військовослужбовець ЗСУ розповідає про свої враження від американського кулемета М240

Військовослужбовець Запорізької окремої бригади Сил територіальної оборони Дмитро в інтерв’ю виданню АрміяInform розповів про особливості американського кулемета M240.

Передусім він зауважує, що M240 – це "зброя однієї людини", а одна зі значних його переваг полягає в тому, що він повністю пристріляний вже з заводу: "З усіх відстаней, які виставляли, кулі потрапляли чітко туди, куди ми цілились. Ніяких додаткових регулювань вже не треба було робити після отримання".

Читайте також: Бійці ЗСУ використовують кулемет "Максим", який може безперервно "поливати" вогнем рашистів (фото)
Єдиний кулемет калібру 7,62×51 мм M240 армії США
Єдиний кулемет калібру 7,62×51 мм M240 армії США

Відзначає Дмитро й зручність в обслуговуванні кулемета – розібрати його можна буквально за 10 секунд, заміна ствола – теж миттєва, крім того, цей кулемет добре чистити в розібраному стані – є доступ до всіх місць. Згадує військовий й зручний ЗІП – великий вибір насадок, завдяки яким можна вичистити всі місця.

Далі – безпосередньо про стрільбу. Дмитро відзначає слабку віддачу кулемета, а також зручну стрічку кулемета, яка дефрагментується та розлітається на елементи.

"Всі набої йдуть вже у стрічках, коробах — це теж добре. Є можливість з’єднувати по декілька стрічок, коробів. Можна на 400 пострілів виставити стрічку і, якщо ти на позиції, вести вогонь, не втрачаючи час на перезаряджання", – розповідає військовий

Крім того, Дмитро зауважує, що стрічка кулемета не закусюється й не заломлюється – навіть якщо просто висить чи закинута на плече.

Прицільна дальність стрільби через цілик і мушку – 800 метрів. З прицілом можна вести точну стрільбу на відстані від 1 км 200 м до 1 км 800 м. Швидкострільність цього кулемета – 800 пострілів на хвилину, у стрічках із заводу кожен 5-й набій – трасувальний.

кулемет М240
Фото: Запорізька окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Вага кулемета – 12 кілограмів, однак Дмитро наголошує, що кулемет для нього зручний – на його думку, з цією зброєю впорається "будь-який військовий, якщо він витривалий і сильний". Крім того, кулемет можна використовувати в наступі – нести в руках та вести вогонь з коліна чи стоячи.

Дмитро наголошує, що кулемет M240 чудово знищує ворожу піхоту, кулеметні розрахунки та таку легкоброньовану техніку, як російські "Тигри" чи "КамАЗи" тощо.

Читайте також: Морпіхи опановують один з найпопулярніших кулеметів у світі - німецький MG3 (відео)