xcounter
#

Безпілотник проти безпілотника: у США готуються до розгортання антидронового Coyote

2495
​Coyote Block 2 від Raytheon
​Coyote Block 2 від Raytheon

Скільки саме таких БПЛА отримає Армія США та де вони будуть розгорнуті – не повідомляється

Coyote Block 2 від Raytheon – дрон, призначений для знищення інших безпілотних літальних апаратів, завершив 10-денний період випробувань на полігоні Армії США Юма в Аризоні у серпні цього року. Про це повідомляє видання FlightGlobal.

Зазначається, що перехоплювач довів свою ефективність зі знищення БПЛА першої, другої та третьої груп, вага яких коливається від 9,1 до 599 кг.

Читайте також: Просте рішення проти дешевих дронів: Raytheon модернізує лазерну систему HELWS
Coyote Block 2
Дрон-перехоплювач Coyote Block 2 може запускатися з різних платформ

Як повідомив 11 жовтня старший директор з програми ППО та розробки Raytheon Абель Гануні, наразі БПЛА Coyote Block 2 готується до першочергового оголошення експлуатаційних можливостей та розгортанню за кордоном.

Coyote Block 2
У версії Block 2 дрон Coyote оснащується реактивним двигуном

Coyote Block 2 – це безпілотний літальний апарат, що використовує ракетні прискорювачі для запуску з рельсів. Керується наземним радаром Ku-720 компанії Raytheon, також дрон використовує радіочастотний датчик для вибуху боєголовки тоді, коли він наближається до цілі.

Цей дрон отримав невеликий реактивний двигун у новій версії, оскільки Армія США висловила побажання, щоб Coyote міг якомога швидше дістатися цілі, а також вести вогонь на великих дистанціях.

Наразі невідомо, скільки саме таких безпілотників закупила Армія США, однак відомо, що ця цифра "вимірюється сотнями". Також невідомо, де саме будуть розгорнуті БПЛА, окрім того, що це будуть "особливо небезпечні" райони.

Читайте також: Raytheon отримала 2 млрд доларів на розробку ядерної ракети нового покоління повітряного базування