xcounter
#

Артилеристи ОК Захід готові зустріти ворога шквальним вогнем

572
Артилеристи ОК Захід готові зустріти ворога шквальним вогнем

Гармаші оперативного командування "Захід" готуються підтримати наступ піхоти вогнем з усіх калібрів

На Рівненському військовому полігоні пройшли навчання артилерійських підрозділів частин оперативного командування "Захід".

Про це повідомляє Defense Express посиланням на військові ЗМІ.

Читайте також: Інженерні війська СВ ЗСУ вже третю добу допомагають у ліквідації пожежі у зоні відчуження (відео)

До навчань залучались розрахунки усіх наявних в арсеналі частин оперативного командування "Захід" артилерійських систем. Тактико-спеціальні навчання проводені у складі підрозділів з метою злагодження дій під час виконання завдань з вогневого ураження противника, в тому числі і в ході проведення наступальних дій.

Отримавши бойовий наказ, військовослужбовці, разом з технікою та озброєнням здійснили марш в район зосередження на розгортання бойових розрахунків.

Після маршу по пересіченій місцевості батарея самохідних гаубиць вийшла у визначений район для ураження цілей противника. Після розгортання артилеристи із закритої вогневої позиції забезпечили прикриття просування своїх піхотних підрозділів.

Серед інших до навчання залучались і розрахунки 152-міліметрових самохідних артилерійських установок "Акація" одного із артдивізіонів окремої механізованої бригади відпрацювали бойові стрільби по умовним цілям.

Як зазначив командир артилерійської самохідної батареї в коментарі військовим кореспондентам, підрозділ завдав вогневі удари з озброєння бойових машин по взводним опорним пунктам, мінометним батареям та піхоті умовного противника.

Також під час злагодження в ході практичних занять артилеристи відпрацювали питання вибору та облаштування вогневих позицій, ведення артилерійської розвідки та підготовки вихідних даних для стрільби.

Крім того, під час заходів бойового навчання увага приділялась маскуванню позицій в умовах застосування "ворогом" безпілотних літальних апаратів, а також протидії диверсійно-розвідувальним групам супротивника.

Загалом польовий вихід артилерійських підрозділів вважається однією з основних форм польової виучки особового складу, де кожен, від солдата до командира покращує свої професійні навички.

Читайте також: Ан-225 "Мрія"-рекордсмен і невдалий Т-90М "Прорыв": головні події тижня від Defense Express