xcounter
#

Армія Румунії отримає тактичні автомобілі JLTV від Oshkosh Defense

1214
Вартість замовлення складе 55 мільйонів доларів
Вартість замовлення складе 55 мільйонів доларів

Автомобілі Joint Light Tactical Vehicle Румунія купить для своїх сил спеціального призначення

Оборонна компанія Oshkosh Defense отримала від Міноборони США замовлення вартістю понад 152 мільйони доларів на поставку тактичних автомобілів JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) для американської армії та військ союзників.

Найбільш вагома частка у цьому замовленні припаде на Румунію, котра замовила поставку JLTV для своїх сил спеціального призначення загальною вартістю 55 мільйонів доларів, пише польський портал Defence24.

Читайте також: Страх перед Кремлем заважає списати радянську техніку: яку армію має Румунія на $5 мільярдів воєнного бюджету
Тактичні автомобілі JLTV - універсальна платформа для застосування різного розу систем

Відомо, що уряд Румунії замовив поставку тактичних машин JLTV ще в минулому році, еквівалент вартості замовлення у національній валюті склав 227 мільйонів леїв.

Цілком ймовірно, що частину своїх JLTV румунські військові замовили за програмою DCS – "прямий комерційний контракт", а іншу частину – за програмою FMS, "іноземні військові продажі", за програмою поставки озброєння від Міноборони США для своїх союзників. Для румунських збройних сил це буде перша закупка тактичних машин JLTV.

Морська піхота США активно використовує JLTV для виконання своїх місій

Відомо, що окрім румунської армії, нові JLTV в даному епізоді мають отримати збройні сили США, військові Литви, Північної Македонії та Словенії.

Також відомо, що Міністерство оборони США вирішило збільшити пакет замовлення на JLTV для своїх військових та союзних військ від 18,17 тисяч екземплярів до 23,16 тисяч екземплярів.

Морські піхотинці США використовують свої JLTV під час навчань Sea Breeze-2021 в Україні
Читайте також: Мобільні РЛС та броньовані командні пункти: Туреччина пересаджує свої ССО на вітчизняні бронемашини