xcounter
#

Американські F-16 патрулюють в 30-50 кілометрах від кордону з Україною

3048
Винищувач F-16 ВПС США з номером - 90-0828, що зараз патрулює небо поряд з Україною, фото ілюстративне, автор - Rainer Mueller
Винищувач F-16 ВПС США з номером - 90-0828, що зараз патрулює небо поряд з Україною, фото ілюстративне, автор - Rainer Mueller

Американські винищувачі вилетіли на патрулювання з одного із аеродромів ВПС Румунії

Військово-повітряні сили США 11 лютого цього року перекинули до Румунії винищувачі F-16 із складу 52-го винищувального авіакрила, що до цього розміщувалось на німецькій авіабазі Шпангдалем. Про це повідомляла прес-служба Об’єднаного повітряного командування НАТО.

А сьогодні, 17 лютого, американські F-16 в Румунії виконують патрулювання повітряного простору на відстані лише 30-50 кілометрів від державного кордону з Україною. Про це свідчать відкриті дані сервісу Flightradar24.

Читайте також: ЗСУ тренувались знищувати танки противника за допомогою МіГ-29, Су-27, Су-24М та Bayraktar TB2 (відео)
F-16 ВПС США патрулюють біля кордону з Україною, дані Flightradar24

Варто додати, що зараз в Румунії також базуються декілька винищувачів Eurofighter ВПС Італії. Із середини лютого в Румунію також мають прибути "Єврофайтери" ВПС Німеччини.

Перекидання американських, італійських та німецьких винищувачів в Румунію прямо пов’язано із агресивними діями РФ в Чорноморському регіоні.

Винищувачі F-16 ВПС США в Румунії, фото - US Air Force

ВПС Румунії, що зараз мають в своєму розпорядженні 17 винищувачів F-16 та до 30 радянських МиГ-21, також підтримуватимуть дії своїх союзників по НАТО.

І можливо, це створить достатньо потужну "завісу", яка змусить Кремль відмовитись від агресивних намірів у небі країн Чорноморського регіону.

Винищувачі F-16 ВПС США в Румунії, фото - US Air Force
Читайте також: Румунія хоче за три роки нарешті позбавитись від радянських МиГ-21