xcounter
#
Легкий всюдихідний автомобіль Infantry Squad Vehicle від GM Defense LLC

Американська піхота отримає новий всюдихід

Легкий всюдихідний автомобіль Infantry Squad Vehicle від GM Defense LLC
651

GM Defense LLC поставить армії США 649 легких всюдихідних автомобілів на суму 214 млн дол

Компанія GM Defense LLC зі складу корпорації General Motors 26 червня 2020 року отримала контракт на поставку перших 649 легких всюдихідних автомобілів Infantry Squad Vehicle (ISV) в інтересах СВ США на суму 214,298 млн дол. Всього армія США планує закупити 2065 машин ISV для оснащення підрозділів піхотних бригад.

Infantry Squad Vehicle від GM Defense LLC

Відомо, що в 2018 році було розпочато конкурс на створення легкої машини з колісною формулою 4х4 за програмою Infantry Squad Vehicle (ISV) для забезпечення рухливості піхотних взводів. У червні 2019 року було відібрано три пропозиції - GM Defense і консорціумів Oshkosh Defense-Flyer Defense і SAIC-Polaris. Кожен учасник отримав контракт вартістю по 1 млн дол на виготовлення двох дослідних зразків для випробувань, що проводилися з листопада 2019 року по лютий 2020 року на Абердинськом полігоні і в Форт-Брегг. В кінцевому рахунку було вибрано пропозицію GM Defense. Субпідрядником GM Defense в створенні її варіанту машини ISV виступала компанія Ricardo Defence.

Читайте також: Бійці 93 ОМБр ЗСУ опановують нові СБА "Новатор" з ПТРК "Стугна-П" (фото)
Infantry Squad Vehicle від GM Defense LLC

Створений GM Defense варіант машини ISV виконаний на базі комерційного пікапа Chevrolet Colorado ZR2, що випускається General Motors. Він оснащений 2,8-літровим турбодизелем двигуном Duramax потужністю 186 к.с. і шестишвидкісною автоматичною коробкою передач. Шасі Chevrolet Colorado ZR2 випускається в обсягах понад 150 тисяч машин на рік, і наявність цієї широко поширеною комерційної платформи з широкою дилерською мережею поставок запчастин стало одним з головних чинників вибрав армії на користь пропозиції GM Defense. ISV сумісний по вузлах з Chevrolet Colorado ZR2 на 70%.

Читайте також: "Українська бронетехніка" у 2019 році збільшила дохід на 75%