xcounter
#

Агресор прикривається мирними жителями для нових атак – Генштаб ЗСУ

2090
Трофейна БМП, захоплена в армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Трофейна БМП, захоплена в армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Оперативний стан відбиття наступу РФ від Генштабу ЗСУ на 18:00 27 лютого

Генеральний штаб Збройних Сил України інформує про оперативний стан на 18:00 27 лютого. Головне – противник намагається пошкоджувати важливі об’єкти цивільного призначення. Та прикривається мирними жителями для проведення нових атак.

Проводячи наступальну операцію в Україні, російські окупанти використовують заборонені Міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій. Зокрема, захоплюють об’єкти соціальної інфраструктури, одягають форму українських військових, поліцейських та представників ДСНС.

Читайте також: У нас немає права і можливості чинити інакше, аніж захищати своє

Диверсійні групи спецпризначенців використовують карети швидкої допомоги та поліцейські машини, викрадені з лікарень та станцій швидкої допомоги. Терористи займають приміщення дитячих таборів та шкіл. Артилерія та РСЗО противника розгортаються на спортивних майданчиках.

У Києві нещодавно були помічені три машини швидкої допомоги з умовним маркуванням загарбників. В Генічеському районі на Херсонщині російські окупанти розгорнули підрозділи артилерії МСТА-С у житловій забудові.

У напрямку Макарів - Київ рухається колона, для прикриття на бронетехніці ворог розмістив дітей та жінок.

Також зростає загроза повітряної атаки агресора зі сторони Білорусі. На аеродромі Мачулищі зосереджено понад 50 літаків, 10 вертольотів та 2 літака Ан-124 ВКС РФ. З аеродромів Барановичі та Мачулищі постійно злітають транспортні літаки в напрямку України. Білоруське командування привело у бойову готовність частину своїх підрозділів.

Читайте також: З'явився запис радіопереговорів окупантів: повна деорганізація та паніка