xcounter
#

Чому Україна виявилась неготовою до війни з Росією

Детальне дослідження про минуле нашої армії з актуальними висновками
1899
Чому Україна виявилась неготовою до війни з Росією

Ми виявились неготовими до протидії агресії Росії у 2014 році. Оборону не було організовано належним чином. Збройні сили України, Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ і розвідки виявилися нездатними діяти на упередження. У результаті Україна втратила частину своєї території.

За слабкість нашої армії у її тодішньому вигляді ми заплатили високу ціну. Але чому так трапилось, що боєздатність Збройних сил втрачалась з року у рік?

Як і чому формувались умови для системного послаблення армії?

Чи не повторює нинішнє політичне та військове керівництво країни ті помилки, які послабили нашу армію і лише гуртування нації дозволило відбити підступну російську навалу?

Тож, аби бачити майбутнє, треба час від часу озиратись у минуле.

У 2014 р. експерти Центру досліджень армії, конверсії та озброєння та інформаційно-консалтингової компанії Defense Express зробили ґрунтовне дослідження, яке було присвячене аналізу усіх причин, які спричинили послаблення війська. Бо втрата обороноздатності – не миттєве явище. І кожна подія має свої причини і наслідки.

Зараз редакція Defense Express вирішила ще раз подати до уваги наших читачів це дослідження - у якості нагадування для кожного з нас, а також урядовців різних рівнів, політиків, військових та експертів. Для оцінок та висновків через призму сучасних загроз. Це дослідження можна скачати за лінком.

Завантажити PDF для ознайомлення

Читайте також: Втрати Збройних Сил України у бронетехніці під час АТО у 2014-2016 роках