xcounter
#

ВМС Франції та Індії проводять спільні навчання в Аравійському морі

343
Для участі в навчаннях Франція спорядила свій атомний авіаносець Charles De Gaulle
Для участі в навчаннях Франція спорядила свій атомний авіаносець Charles De Gaulle

По завершенню навчань фрегат індійських ВМС приєднається до авіаносної ударної групи французького флоту

Учора, 25 квітня цього року, військово-морські сили Франції та Індії розпочали в акваторії Аравійського моря спільні військові навчання Varuna-2021, які триватимуть до 27 квітня цього року.

Під час цих навчань, як пише портал Navy Recognition, буде відпрацьовуватись якнайширший перелік завдань: пошук та ураження ворожих субмарин, ураження повітряних та надводних цілей, дії корабельної та морської авіації.

Читайте також: США та Франція провели спільні навчання палубної авіації
Фрегат ППО Chevalier Paul супроводжує авіаносець Charles De Gaulle

Від флоту Франції участь в навчаннях Varuna-2021 бере тактична група в складі атомного авіаносця Charles De Gaulle, фрегата ППО Chevalier Paul, багатоцільового фрегата Provence і танкера Var.

Від флоту Індії участь в маневрах бере тактична група в складі есмінця INS Kolkata, фрегатів INS Tarkash та INS Talwar, допоміжного корабля INS Deepak, однієї із субмарин типу Kalvari, збудованих за французьким проектом, і також – патрульний літак P-8I.

Корабель INS Kolkata належить до есмінців проекту 15А, найбільш сучасних в індійських ВМС

Після завершення навчань Varuna-2021 фрегат індійських ВМС INS Tarkash приєднається до авіаносної ударної групи ВМС Франції для проведення спільних триденних тренувань та підвищення операційної сумісності.

Фрегат INS Tarkash був збудований в РФ та належить до проекту Talwar

До складу французької АУГ, окрім флагмана Charles De Gaulle, входять також есмінець Chevalier Paul, два фрегати типу FREMM – Auvergne та Provence, допоміжний корабель Var та одна атомна багатоцільова субмарина.

Спільні індо-французькі навчання Varuna є щорічними, відбуваються уже в 19 раз. Їх мета – посилення оперативної сумісності флотів Індії та Франції, забезпечення миру та стабільності в Індійському океані.

Для проведення навчань Varuna в 2019 році Індія залучила свій єдиний авіаносець INS Vikramaditya
Читайте також: Флот Індії "пересідає" на гвинтокрили національного виробництва: Dhruv замінить Chetak