xcounter
#

Туреччина тренувалась проводити десантні операції в Середземному та Егейському морях

701
Загалом для проведення навчань було залучено майже півтори сотні кораблів та 25 тисяч військовослужбовців
Загалом для проведення навчань було залучено майже півтори сотні кораблів та 25 тисяч військовослужбовців

Також в рамках цих навчань турецький флот вперше відпрацював взаємодію безпілотних систем та "класичних" військових кораблів

Військово-морські сили Туреччини протягом 25 травня – 6 червня цього року провели найбільші за свою історію навчання Denizkurdu-2021.

Як зазначає видання Defence News, для проведення цих навчань турецький флот задіяв 132 надводні кораблі, 10 підводних човнів, 43 літаки, 28 гвинтокрилів та 14 безпілотників, сумарно – 25,5 тисяч військовослужбовців.

Читайте також: Чим посилити ППО ближньої дії: Aselsan пропонує 35-мм гарматний зенітний комплекс Korkut для Збройних Сил України
Туреччина докладає зусиль, щоб встановити свою гегемонію в Східному Середземномор'ї

Навчання Denizkurdu-2021 відбувались у три етапи. Перший – підготовка з’єднань кораблів для ведення операцій у морі та тренування сил берегової охорони, в рамках яких відбулись бойові стрільби безпілотного катеру ULAQ.

Цікаво, що управління стрільбою ULAQ здійснювалося з мобільної прибережної станції управління, котра зокрема освітило ціль лазерним промінням перед початком стрільби.

Тепер концепція "Блакитна Вітчизна" спиратиметься і на багнети морської піхоти Туреччини

Наступний етап – "відпрацювання кризового сценарію", що тривав чотири дні та включав у себе бойові стрільби та проведення десантних операцій в акваторіях Середземного та Егейського морів.

Завершальний етап – кораблі турецьких ВМС виконали "візити ввічливості" в портах на узбережжі Егейського моря та Середземномор'я Туреччини.

Амфібійні сили флоту Туреччини налічують п'ять великих десантних кораблів та 29 десантних катерів

Турецькі військові моряки не розкривали деталі про хід навчань Denizkurdu-2021 та їх результати.

Але цікаво, для управління цими навчаннями ВМС Туреччини розгорнуло Центр війни на морі, роботу якого було організовано за стандартами планування навчань НАТО.

Для Туреччини флот став повноцінним інструментом проектування сили в чутливих для Анкари регіонах
Читайте також: Конфлікт навколо Гібралтару тліє: Іспанія намагається закривати прохід атомним субмаринам