xcounter
#
В російській традиції ховати своїх "захисників" в безіменних могилах. На фото -свіжі могили на кладовищі Ростова-на-Дону, 2015 рік

​Стало відомо число втрат РФ у Сирії

В російській традиції ховати своїх "захисників" в безіменних могилах. На фото -свіжі могили на кладовищі Ростова-на-Дону, 2015 рік
7357

В Москві визнали загибель в Сирії 112 російських військових. Чи входять до цього числа "іхтамнети", невідомо,але, скоріше за все, ця цифра стосується лише тих, хто офіційно брав участь у військовій операції РФ в Сирії, яка триває з 30 вересня 2015 року

Число військовослужбовців ЗС РФ, які загинули в Сирії за час військової операції в цій країні повідомив перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов.

"У Сирії загинули 112 російських військовослужбовців", - сказав він в понеділок, 15 березня ц.р. в Держдумі на "круглому столі", присвяченому військовій медицині.

Читайте також: Пораховано, скільки "Панцир С1" втрачено у Сирії та Лівії
число втрат РФ у Сирії, Defense Express
Російські військові в Сирії / Фото: ТАСС

Слід зазначити, що це може бути число (і то не повне) лише так званих офіційних втрат російської воєнщини в Сирії. Чисельні "іхтамнети", яких лише в результаті удару артилерії і ВПС США в сирійській провінції Дейр-Ез-Зор в ніч з 7 на 8 лютого 2018 року було знищено за різними оцінками від 80 до 200, до цього числа просто не можуть поміститись фізично.

Росіяни почали нести втрати в Сирії майже одразу після початку операції в цій країні. Першим став контрактник Вадим Костенко, який загинув 24 жовтня 2015. Знаково,що тоді у якості офіційної версії смерті зазначили те, що він наклав на себе руки на авіабазі Хмеймім через розлад "в особистих відносинах з дівчиною" – мабуть дівчина не підтримувала його вибір "захищати" сирійців.

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Ми-28Н
Такий гелікоптер Мі-28Н розбився 12 квітня 2016 року в районі Хомсу / Фото: РИА Новости

В РФ існує стійка традиція замовчувати втрати військових під час різноманітних загарбницьких авантюр і прикривати їх різноманітними "казками". Це, в кінцевому рахунку, мало б дати привід замислитись усім цим "солдатам фортуни" – за яку таку праву справу вони віддають свої життя, і зрозуміти, що їх банально офіційно можуть визнати суіциднками. При цьому брехня стосовно причин та місця смерті російських солдатів продукується в РФ без будь-яких утисків совісті чи іншого якогось притаманного людям почуття.

Зокрема, і друга офіційна жертва російської агресії в Сирії "осяяна" такою брехнею. 19 листопада 2015 загинув капітан Федір Журавльов. На похоронах командир Журавльова повідомив родичам, що той загинув в ході спецоперації проти бойовиків в Кабардино-Балкарії. Під час зустрічі Путіна з військовослужбовцями, які повернулися з Сирії 17 березня 2016 року вдові загиблого вручили нагороди. Пізніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков підтвердив Reuters факт смерті Журавльова саме в Сирії.

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Ан-26
6 березня 2018 року в результаті авіакатастрофи Ан-26 загинули 39 осіб, у тому числі генерал-майор ЗС РФ Володимир Єремєєв

Далі в розхід пішли льотчики і їх загибель стало трудніше легендувати участю в якихось інших операціях, особливо, коли справа стосувалась повітряного протистояння з турецьким винищувачем.

Так, 24 листопада 2015 загинув командир екіпажу Су-24 Олег Пєшков. Літак був збитий турецьким винищувачем F-16 ракетою «повітря - повітря» в районі сирійсько-турецького кордону в провінції Латакія. В цей же день в ході операції з порятунку екіпажу Су-24, збитого турецьким винищувачем загинув морський піхотинець Олександр Позиніч.

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Су-24м збитий турецьким F-16
Збитий і палаючий в повітрі Су-24М, 24 листопада 2015 року /

А далі смертельний калейдоскоп почав набирати оберти змінюючи на смертному одрі різноманітних радників на спецпризначнеців, а тих, своєю чергою, на членів екіпажів збитих російських повітряних судин; офіцери, рядові, генерали – в роздріб та оптом.

Нижче – лише найяскравіші випадки:

- 12 квітня 2016 року в районі Хомса розбився російський вертоліт Мі-28Н, загинули два члени екіпажу;

- 1 серпня 2016 року в провінції Ідліб був збитий російський вертоліт Мі-8загинули п'ятеро - три члени екіпажу і два офіцера;

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Ми-8, Ідліб
Уламки збитого російського вертольота Мі-8 в провінції Ідліб / Фото: Reuters / Pixstream

- 20 лютого 2017 року МО РФ повідомило про загибель чотирьох і поранення двох російських військових – їхній автомобіль підірвався на радіокерованому фугасі;

- 24 вересня 2017 року стало відомо про загибель генерал-лейтенанта Валерія Асапова;

- 3 лютого 2018 року був збитий російський штурмовик Су-25, пілот загинув;

- 6 березня 2018 року в районі аеродрому Хмеймім розбився літак Ан-26 з російськими військовослужбовцями – в результаті авіакатастрофи загинули 39 осіб, у тому числі генерал-майор Володимир Єремєєв.

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Ка-52
Такий Ка-52 знищено в Сирії 7 травня 2018 року

- 3 травня 2018 року розбився винищувач Су-30СМ - обидва пілоти загинули;

- 7 травня 2018 року в результаті обстрілу загинули четверо російських військових, а також розбився бойовий вертоліт Ка-52 – обидва льотчики загинули;

- 17 вересня 2018 року було збито російський літак радіоелектронної розвідки Іл-20 - загинули 15 військовослужбовців;

- у лютому 2019 року троє російських військових потрапили в засідку і були вбиті.

число втрат РФ у Сирії, Defense Express, Ил-20
У знищенні літака радіоелектронної розвідки Іл-20 в РФ звинуватили Ізраїль

- 1 лютого 2020 року в Сирії загинули четверо співробітників Центру спецназу ФСБ;

- 18 серпня 2020 року загинув генерал-майор В'ячеслав Гладких, який перебував в Сирії в якості військового радника, та сержант Михайло Мільшин.

Слід зазначити, що раніше у військовому відомстві РФ стано на вересень 2020 року підтверджували цифру у 115 загиблих...

число втрат РФ у Сирії, Defense Express
Втрати ЗС РФ в Сирії / Інфографіка російського видання Коммерсантъ

Раніше Defense Express повідомляв, що більше 20 комплексів "Панцирь С1" російського виробництва було уражено з використанням безпілотників у Сирії та Лівії. З власних джерел ми дізналися, що загальні втрати цих комплексів станом на 5 червня 2020 року становили 23 одиниці – 15 в Лівії та 8 у Сирії.

Ми також писали, що CША спрогнозували війну між Росією та Україною у 2021 році.

Раніше в передмісті Санкт-Петербурга виявлено масове поховання.

Користувачі мережі виявили за допомогою Google Maps близько 1600 могил на ділянці в місті Колпіно.

Судячи з кадрів та відеозйомки, підписів на могилах немає, тільки номерні знаки.

На ресурсах з’являються припущення, що на кладовищі поховані останки російських військових, які воюють в Сирії та на Донбасі.

Читайте також: "Пригоди" росіян в Сирії або як "Армата" та "Пєрєсвєт" "бойовий досвід" набували