xcounter
#

РФ назвала збитки від вибухів під Бєлгородом, звинуватило ЗСУ та почала млямлити про гуманітарне право

РФ назвала збитки від вибухів під Бєлгородом, звинуватило ЗСУ та почала млямлити про гуманітарне право
8109

Удар по позиціях армії РФ під Бєлгородом був завданий українськими "Точка-У" - вважають у Слідчому комітеті РФ

Вибухи у селищі Красний Октябрь під Бєлгородом, які відбулись вночі 29 березня, як і дослідив раніше Defense Express, відбулись не на складі боєприпасів, а у польовому таборі армії РФ.

Це офіційно підтвердив Слідчий комітет Російської Федерації, який заявив, що причиною вибухів став удар Збройних Сил України з оперативно-тактичного комплексу "Точка-У".

Читайте також: З дрона показали масштаб розгрому рашистів на переправі через Ірпінь
Точка-У
ОТРК "Точка-У"

"Внаслідок зазначених протиправних дій 8 громадян Російської Федерації отримали поранення. Усіх їх оперативно було доставлено до медичних закладів, де їм надано кваліфіковану допомогу. За оцінками експертів, кожному з них завдано тяжкої шкоди здоров'ю. Крім того, пошкоджено 21 одиницю техніки. Внаслідок пожежі та вибухів, що послідували за ним, зруйновано склад, розгорнутий у місці тимчасової дислокації військової частини", - йдеться у повідомленні.

Табір амрії РФ на околиці селища Красний Октябрь
Табір амрії РФ на околиці селища Красний Октябрь взимку

Водночас, і це найсмішніше, Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу через далі цитата: "застосування заборонених засобів та методів ведення війни", мовляв, три ракети "Точка-У" були споряджені касетними елементами.

І справа тут навіть не в тому, що такими самими касетними боєприпасами армія РФ регулярно обстрілює цивільні об'єкти і робить це в Україні зараз, як до цього робила у Сирії та Чечні.

кастені боєприпаси
Касетні суб-боєприпаси армії РФ знайдені ДСНС України

А через те, що РФ не визнала касетні боєприпаси неконвенційним засобом ведення війни та не приєдналась до Конвенції про касетні боєприпаси (Convention on Cluster Munitions).

Нагадаємо, що РФ також звинуватила ЗСУ в авіанальоті на нафтобазу у Бєлгороді, в результаті якого вона була знищена.

Читайте також: Хлопці зі сталевими нервами: "Азов" показав, як підбив танки з 30-мм автоматичної гармати