xcounter
#

Польські військові вели стрільбу "Гвоздиками" по наведенню від розвідників бундесверу

1001
САУ 2С1 "Гвоздика" польської армії, фото ілюстративне
САУ 2С1 "Гвоздика" польської армії, фото ілюстративне

Армія Польщі тренувалась використовувати розвідувальні бронеавтомобілі як машини управління вогнем артилерії. Такий досвід може бути корисний для ЗСУ, на тлі відсутності прогресу в цифровізації українського війська

Оборонні відомства Польщі та Німеччини проводять серію спільних навчань в рамках ініціативи Cross Attachment.

Зокрема, артилеристи 10 бронекавалерійської бригади Війська Польського відпрацювали взаємодію із розвідувальними частинами 41-ої бронетанково-гренадерської бригади німецького бундесверу. Про це пише портал Polska Zbrojna.

Читайте також: ​Авіація Повітряних сил ЗСУ тренувалась знищувати наземні цілі та перехоплювати літаки терористів
САУ 2С1 "Гвоздика" польської армії, фото ілюстративне

В рамках тренувань по ініціативі Cross Attachment розрахунки польських САУ 2С1 "Гвоздика" вчились вести стрільбу по цілеуказанню, яке видавали розрахунки німецьких розвідувальних бронемашин Fennek, обладнаних зокрема оптико-електронною станцією на висувній щоглі та системою передачі даних.

В рамках цих тренувань польські артилеристи стріляли на дальність 6,5 кілометрів по квадратам 400 метрів на 200 метрів. Стрільбу вели за таким принципом – буквально один -два постріли, і знову міняти позицію. В рамках цих навчань розрахунки польських САУ "Гвоздика" відстріляли так 200 снарядів.

Розвідувальний бронеавтомобіль Fennek німецького бундесверу, фото з відкритих джерел

Польська армія може похвалитись бодай локальною автоматизацією своєї артилерії, якщо точніше – автоматизацією управління вогнем своїх батарей самохідних мінометів Rak, на ротний комплект у вісім САУ за штатом прописано чотири машини управління вогнем.

Втім, це не стало "завадою" для польських військових відпрацювати такий формат, як управління вогнем артилерії за допомогою розвідувальних бронемашин. І це – той формат, який може бути корисний Збройним Силам Україні на тлі фактичної відсутності прогресу у цифровізації українського війська.

САУ "Гвоздика" Збройних Сил України ведуть вогонь, фото з відкритих джерел
Читайте також: На День ДШВ пройшли масштабні навчання с десантуванням та бойовою стрільбою (фото)