xcounter
#

Нацгвардія вслід за морпіхами озброїлась гарматами МТ-12 "Рапіра" (фото)

32942
Бійці НГУ опановують гармати МТ-12 "Рапіра", фото – МВС України
Бійці НГУ опановують гармати МТ-12 "Рапіра", фото – МВС України

Схоже, ці гармати поставила одна із країн колишнього "Варшавського договору"

Міністерство внутрішніх справ на своїй сторінці у Facebook розповіло, що артилеристи однієї з бригад Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України отримали протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" калібру 100 мм.

Обслуга цих гармат відпрацювала зокрема знищення бронетехніки рашистів та підтримку дій наших механізованих підрозділів. Ну і також – облаштування закритих позицій для ведення вогню.

Читайте також: Скільки снарядів з 155-мм гаубиці M777 випускає один артилерійський підрозділ за добу боїв

Тут варто звернути увагу на декілька деталей, не очевидних на перший погляд. До війни Нацгвардія як мінімум не "світила", що має в своєму розпорядженні гармати МТ-12.

Тому можемо припускати, що таке озброєння НГУ отримала уже під час війни. І саме тому ще триває вишкіл бійців-нацгвардійців, що в майбутньому стрілятимуть із "Рапір" по окупантам.

Бійці НГУ опановують гармати МТ-12 "Рапіра", фото – МВС України

Якщо уважніше вглянемось у фото, то побачимо, що фарба на цих гарматах – нова, а камуфляжний рисунок – не притаманний ЗСУ та іншим військовим формуванням нашої держави.

На щитах гармат нанесений не притаманний українській мові напис "СТЕСЛ-М", та й снаряди до МТ-12 в ящиках виглядають новими, наче як тільки з конвеєра. І це все дозволяє побудувати гіпотезу, що ці гармати МТ-12 "Рапіра" Нацгвардія України отримала від однієї з держав колишнього "Варшавського договору".

Бійці НГУ опановують гармати МТ-12 "Рапіра", фото – МВС України

Раніше Defense Express також розповідав про те, що протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" отримала 36-та окрема бригада морської піхоти ВМС України.

Читайте також: Морська піхота ВМСУ використовує протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" (фото)