xcounter
#

Як Повітряні Сили збивають ракети рашистів

І яку тактику використовує агресор, щоб "заплутати" операторів нашої ППО
6035
Пуск ракет комплексу С-300, фото ілюстративне
Пуск ракет комплексу С-300, фото ілюстративне

За місяць війни наші воїни навчились збивати ворожі ракети усіма наявними засобами – переносні зенітно-ракетні комплекси, ЗРК та навіть винищувачі

Речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат виступив з коментарем для ЗМІ по темі, як наша авіація та частини протиповітряної оборони боряться з ракетами рашистів.

Головне - за час війни наші Повітряні Сили навчились збивати ворожі ракети за допомогою усіх доступних сил та засобів - винищувачі, зенітно-ракетні комплекси та навіть розрахунки ПЗРК.

Читайте також: Поляки оцінили ефективність ПЗРК "Перун" під час війни в Україні: збиває і гелікоптери, й літаки
ПЗРК "Ігла", за допомогою такої системи 27 березня була збита крилата ракета повітряного базування Х-101, фото ілюстративне

Але далі у тексті цього коментарю варто окремо виділити два важливі моменти, які стосуються тактики ракетних ударів орків.

Перший – Юрій Ігнат говорить, що для ракетних ударів по території України ворог використовує переважно саме крилаті ракети, повітряного базування Х-55 та морського базування "Калибр". Балістичні ракети комплексу "Искандер" ідуть "в расход" уже в третю чергу.

Такий акцент важливий для того, щоб розуміти – із якою інтенсивністю рашисти використовують ракети тих чи інших типів, і який при цьому відсоток збитих ракет або ж відсоток відмов у польоті. Поки що маємо лише загальні дані, що близько 60% випущених ракет орків просто не долітають до цілі.

Уламок збитої ракети "Калібр", знайдений 27 березня у Вінницькій області, фото з відкритих джерел

Момент другий – як випливає зі слів Ігната, у цій війні росіяни використовують свої стратегічні бомбардувальники скоріше як "літаючі пускові установки", яким навмисне прокладається маршрут, що ускладнює нашим операторам ППО виявлення – куди ж полетять ворожі ракети.

Наприклад, як говорить речник Повітряних Сил ЗСУ, ракетний удар по Яворівському полігону 13 березня цього року російські стратегічні бомбардувальники виконали взагалі над водами Каспійського моря. А два дні назад стратегічна авіація рашистів взагалі почала літати із білоруського аеродрому в Бресті – для цього роду сил це "дистанція пістолетного пострілу" відносно кордону з Україною.

Стратегічні бомбардувальники Ту-160 рашистів, які (ймовірно) використовуються для ракетних ударів по нашій землі, фото ілюстративне
Читайте також: Ворог поповнив боєкомплект "Калібрів" на фрегаті "Адмирал Макаров"