xcounter
#

Плани розвитку авіації України у Візії Повітряних сил 2035

Яким буде небо України?
3599
Плани розвитку авіації України у Візії Повітряних сил 2035

Українську військову авіацію планують переоснастити новими бойовими літаками у три етапи протягом 2021-2035 років. Для переоснащення тактичної авіації необхідно виділити 200 млрд грн. Деталі Візії – в нашому огляді.

Плани щодо розвитку української авіації, як і засобів ППО, визначені у Візії Повітряних сил Збройних сил України 2035. Згідно з цим документом, українську військову авіацію планують переоснастити новими бойовими літаками у три етапи протягом 2021-2035 років. Для переоснащення тактичної авіації необхідно виділити 200 млрд грн.

У рамках першого, підготовчого етапу (що триватиме до 2025 року) у 2021-2022 роках має бути проведений тендер та підписаний контракт на закупівлю багатоцільового винищувача, обмежені постачання якого (загальна кількість до 6-12 літаків) повинні розпочатися у 2023-2025 роках для початку дослідної експлуатації, вивчення форм і способів застосування, організації підготовки персоналу.

Читайте також: Українська бойова авіація активно бере участь в міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2020" (відео)

Крім того, для недопущення зниження рівня наявних спроможностей має продовжуватися проведення ремонтів і подовження ресурсу чинних основних бойових зразків озброєння та військової техніки з одночасним закриттям неперспективних програм модернізації.

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти