xcounter
#

Німеччина зацікавилась американськими Boeing AH-64 Apache

1475
Boeing AH-64 Apache, фото ілюстраційне
Boeing AH-64 Apache, фото ілюстраційне

Є шанс що німецька армія замість модернізації наявного парку європейських гелікоптерів Airbus Tiger замовить саме американські машини

Німеччина висловила свій інтерес до Boeing AH-64 Apache, надіславши уряду США запит про надання інформації про цю модель ударного гелікоптера.

На Берлінській конференції з безпеки високопоставлений представник компанії Boeing підтвердив, що від німецького бундесверу було отримано відповідний запит і що на нього була надана відповідь, пише портал Jane's.

Читайте також: Ударні вертольоти для Збройних Сил України: Apache, Tiger чи ATAK - варіанти оновлення армійської авіації
Boeing AH-64 Apache
Гелікоптери Boeing AH-64 Apache стоять на озброєнні у майже 20 армій світу. Загалом їх було виготовлено близько 2,5 тисяч одиниць

"Незадовго до початку пандемії Covid (на початку 2020 року) уряд Німеччини запросив у уряду США інформацію, пов'язану з Apache. Уряд США відреагував на прохання", - повідомив віце-президент Boeing з оборони, космосу та безпеки Майкл Хостеттер, додавши, що з того часу це питання було "заморожено" через пандемію.

При цьому, Майкл Хостеттер не вказував ні можливу кількість гелікоптерів, які можуть бути замовлені, ні терміни постачання. Ймовірно, це означає лише потенційний інтерес Німеччини до альтернативного проекту, а не прийняте рішення.

Німецький ударний гелікоптер Airbus Tiger
Німецький ударний гелікоптер Airbus Tiger

"Це частина їх (німецьких військових) збору інформації, щоб побачити, які пропозиції присутні на ринку озброєнь, і визначити власні наступні кроки", - відзначив він.

Коментарі Майкла Хостеттера стали першим офіційним підтвердженням того, що Німеччина, можливо, не буде продовжувати оновлення свого поточного парку бойових гелікоптерів Airbus Tiger до версії Standard 3, як передбачалося раніше.

Airbus Tiger
Європейськи "Тигри" стоять на озброєні армій Франції, Іспанії, Німеччини та Австралії. Загалом було виготовлено близько 200 таких машин

Варто також додати, що станом на січень 2020 року Bundeswehr мав парк з 53 бойових гелікоптерів Airbus Tiger. При цьому, за деякими даними, більшість з цих машин- не боєготові. Наявність Boeing AH-64 Apache на озброєнні німецької армії могла б збільшити її взаємосумісність з європейським контингентом США. Крім того, низка країн Східної Європи також виявила інтерес до американських гелікоптерів.

Читайте також: Airbus отримала замовлення від німецьких ВМС на 31 гелікоптер NH90