xcounter
#

​Яким мапам в мережі вірити: про реальну оцінку просування РФ

​Яким мапам в мережі вірити: про реальну оцінку просування РФ
7067

Чому просування ворога потрібно міряти не танками, а паливозаправниками

В мережі регулярно викладають різноманітні мапи з просуванням окупантів та захопленими ними територіями. Особливо "стаханівськими" методами їх намагаються малювати різноманітні "військові експерти".

Проте реальність бойових дій сьогодення показує, що мапи з різнобарвними стрілочками та зонами захопленої території мають досить мало спільного з реальністю.

Читайте також: Закриття повітряного простору: чому нас не чують?

Причина в цьому напрочуд проста, міряти реальні можливості ворога потрібно по доволі простій речі - де можуть без жодного ризику проїхати паливозаправники та інші машини забезпечення.

Головна причина чому це так важливо - весь інтернет, який заполонили тисячі фото та відео з покинутою технікою армії РФ. Бо навіть найсучасніший танк - купа металобрухту без палива та боєкомплекту.

Саме тому найбільш наближеною до реальності є якраз ця мапа, на якій позначено тонкі лінії якими рухаються російські колони техніки. І саме по ним ефективно діють багато сил, починаючи від Bayraktar TB2 та спецпризначенців, до сил рух опору.

Приклад: якщо спочатку проїхала колона бронетехніки ворога, яка дійшла до умовного пункту "А", то через деякий час до неї поїдуть машини забезпечення з паливом, боєприпасами, їжею.

Якщо вони будуть знищенні, то всі танки, БМП та БТР ворога так і залишаться у пункті "А". Через декілька днів в них вже буде не те що палива, а звичайної їжі. Результат закономірний - взяти все своє "барахло" на плечі та на своїх двох шкандибати куди подалі.

Ще один вкрай важливий момент. Зазвичай підбиту техніку намагаються евакуювати для того, щоб її відремонтувати та знову поставити у стрій.

Якщо поломка незначна - це можуть зробити навіть у польових умовах. І тоді техніку буксирують до найближчого "рембату". Але зробити це в умовах, коли дороги прострілюються - вкрай складно.

До речі, спалену зсередини звичайним "коктейлем молотова" бронемашину навряд чи відновлять навіть на заводі.

Звісно у Кремлі цю ситуацію добре розуміють, проте сил та засобів для надійного контролю всієї території в них немає. І рано чи пізно вони будуть змушені створювати величезні конвої забезпечення, які будуть супроводжувати значні сили з бронетехнікою та вертольотами. І це не тільки змусить забирати ударні сили з передової, а ще й утворить дуже зручні мішені для наших військових.

Читайте також: "Укроборонпром" почав ремонтувати трофейну техніку